Γιάννης Μιχαηλίδης: Σταματά την απεργία πείνας

Γιάννης Μιχαηλίδης: Σταματά την απεργία πείνας Facebook Twitter
0

Ο Γιάννης Μιχαηλίδης σταμάτησε, την απεργία πείνας μετά από 68 ημέρες.

Υπενθυμίζεται ότι προηγήθηκε απόρριψη από το Συμβούλιο Εφετών του αιτήματος αποφυλάκισή του υπό όρους.

Σε δήλωσή του πριν απο λίγο ο ίδιος ανέφερε πως «Βρίσκομαι στην δυσάρεστη θέση να ανακοινώσω ότι διακόπτω αυτόν τον δύσκολο αγώνα, χωρίς να έχω κερδίσει κάτι ουσιαστικό» αναφέρει σε δήωσή του ο Γιάννης Μιχαηλίδης, που ανέστειλε νωρίτερα την απεργία πείνας έπειτα από 68 μέρες.

»Ωστόσο δεν ολοκληρώθηκε αυτός ο αγώνας και δεν σκοπεύω να τον αφήσω ανολοκλήρωτο. Η διακοπή είναι προσωρινή» αναφέρει, μεταξύ άλλων.

Ο Γιάννης Μιχαηλίδης ζήτησε επίσης «συγγνώμη από όσους με στήριξαν που δεν μπορώ να μοιραστώ τους λόγους δημόσια αυτή τη στιγμή», ενώ σημειώνει πως «σε περίπτωση που χρειαστεί θα επανέλθω, θα εξηγήσω αναλυτικά δημοσίως τους λόγους που επέλεξα την προσωρινή διακοπή».

Τέλος καταλήγει λέγοντας πως «Θα συνεχίσω να διεκδικώ αυτό που δικαιούμαι και ευελπιστώ να μη χρειαστεί να επανέλθω» και «Εξακολουθώ να προσβλέπω στην άμεση απελευθέρωσή μου».

Την είδηση της αναστολής της απεργίας πείνας μετέδωσε το LamiaReport και σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Γιάννης  Μιχαηλίδης σταμάτησε (την απεργία πείνας) που είχε ξεκινήσει στις 23 Μαΐου διαμαρτυρόμενος για την απόφαση του Συμβουλίου Εφετών Λαμίας να μην επιτρέψει την υπό όρους αποφυλάκισή του.

Οι δικαστές στο βούλευμά τους έκριναν ότι δεν πληρούνται τα ουσιαστικά κριτήρια αποφυλάκισής του.

Ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες, ωστόσο οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι η κατάστασή της υγείας του ήταν οριακή μετά από 68 μέρες απεργίας πείνας.

Ο Γιάννης Μιχαηλίδης από τις 15 Ιουνίου νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο Λαμίας.

Οι νομικοί εκπρόσωποι του Γιάννη Μιχαηλίδη Θεόδωρος Μαντάς, Γεώργιος Κακαρνιάς, σε χθεσινή δήλωσή τους ανέφεραν πως:

«Η απόφαση του Συμβουλίου Εφετών Λαμίας αποτελεί για όλους μας δυσάρεστη έκπληξη. Οι αντοχές του κράτους δικαίου κατέρρευσαν εκκωφαντικά. Η ανθρωπιά και η ευαισθησία απέδρασαν από την ελληνική Δικαιοσύνη Το διακύβευμα της απόφασης αυτής, η απώλεια μιας ανθρώπινης ζωής.

»Δεν εγκαταλείπουμε την προσπάθεια, θα εξαντλήσουμε σε κάθε επίπεδο τη θεσμική λειτουργία της Δικαιοσύνης με την προσδοκία ότι θα πρυτανεύσει η αναγκαία λογική, αφού για εμάς το διακύβευμα είναι να μην χαθεί η ανθρώπινη ζωή. Οι επιλογές που θα κάνουμε υπαγορεύονται από την αναγκαιότητα αυτή».

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα 200 κιλά κοκαΐνης στην Ισπανία οδήγησε στις δολοφονίες σε Βάρη - Κέρκυρα το 2020

Ελλάδα / Πόλεμος συμμοριών από Σερβία και Μαυροβούνιο στην Ελλάδα: Τα 200 κιλά κοκαΐνης στην Ισπανία και οι δολοφονίες σε Βάρη - Κέρκυρα το 2020

Δύο εκατ. κόστισε η διπλή δολοφονία στη Βάρη το 2020 - Για 60 ανθρωποκτονίες σε όλη την Ευρώπη κατηγορούνται οι εμπλεκόμενοι μαφιόζοι
NEWSROOM