Απορρίφθηκε το αίτημα αποφυλάκισης του απεργού πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη

Απορρίφθηκε το αίτημα αποφυλάκισης του απεργού πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη Facebook Twitter
0

Απορρίφθηκε σήμερα από το Συμβούλιο Εφετών Λαμίας το αίτημα αποφυλάκισης του απεργού πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη, ο οποίος έχει μεταφερθεί από τις φυλακές του Μαλανδρίνου στο νοσοκομείο της Λαμίας και ζητούσε την υπό όρους αποφυλάκισή του.

Ο 34χρονος κρατούμενος για τη ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης είχε συλληφθεί ως ο «τοξοβόλος του Συντάγματος», αφού πρώτα είχε αποδράσει το 2019 από τις αγροτικές φυλακές της Τίρυνθας. Έχει εκτίσει τα 3/5 της 20ετούς ποινής που του έχει επιβληθεί για τη ληστεία και τα 2/5 της ποινής για την απόδρασή του, και το Δικαστικό Συμβούλιο Άμφισσας στο οποίο είχε προσφύγει είχε απορρίψει το αίτημά του. Έτσι προσέφυγε στο Συμβούλιο Εφετών Λαμίας που εξέδωσε τη συγκεκριμένη απόφαση.

Την Τετάρτη 6 Ιουλίου υπήρξε απορριπτική εισαγγελική πρόταση ως απάντηση στην έφεση του συνηγόρου του απεργού πείνας στο Συμβούλιο Εφετών Λαμίας, πρόταση με την οποία ευθυγραμμίζεται πλέον και το Συμβούλιο Εφετών Λαμίας.

Ο Γιάννης Μιχαηλίδης βρίσκεται στην 67η μέρα απεργίας πείνας και σύμφωνα με την τελευταία γνωμάτευση της προσωπικής γιατρού που τον παρακολουθεί «η κατάστασή του έχει φτάσει σε εξαιρετικά επικίνδυνο σημείο».

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ