Για υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς προειδοποιεί ο Κολυδάς: «Φρεσκάρει το μελτέμι»

Για υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς προειδοποιεί ο Κολυδάς: «Φρεσκάρει το μελτέμι» Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου: Eurokinissi
0

Για υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς την Κυριακή, ιδίως στα νησιά, προειδοποιεί ο επικεφαλής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς.

Όπως γράφει χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του στο X (Twitter) ο Θοδωρής Κολυδάς, από την Κυριακή «φρεσκάρει το μελτέμι», θα είναι δηλαδή ισχυρό και επομένως, μετά το εξαιρετικά θερμό και ξηρό καλοκαίρι που διανύουμε, ο κίνδυνος πυρκαγιάς θα είναι υψηλός. Όπως επισημαίνει ο ίδιος, η πρόβλεψη αφορά κυρίως στα νησιά του Αιγαίου, την Κρήτη και άλλες περιοχές στην Ανατολική Ελλάδα.

Για υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς προειδοποιεί ο Κολυδάς: «Φρεσκάρει το μελτέμι» Facebook Twitter

Πάντως, το μελτέμι που θα πνέει στο Αιγαίο από αύριο Κυριακή δεν αναμένεται να είναι τόσο ισχυρό ώστε να επηρεαστούν οι θαλάσσιες συγκοινωνίες, καθώς η κίνηση αυτή την εβδομάδα αναμένεται ιδιαίτερα αυξημένη σε όλα τα λιμάνια της χώρας.

Αναλυτικά, ο κ. Κολυδάς γράφει: «Ενισχυμένοι άνεμοι την Κυριακή και τη Δευτέρα όπου τοπικά στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο θα φτάνουν και τα 7 με 8 μποφόρ. Μπορεί να μην υπάρχει πρόβλημα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες , αλλά ο κίνδυνος για εκδήλωση πυρκαγιών είναι μεγάλος τόσο στα νησιά (Κυκλάδες-Κρήτη) όσο και στις ανατολικές προσήνεμες προς τον βοριά περιοχές».

 
Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενδοοικογενειακή βία στην Αρχαία Ολυμπία: 30χρονη γυναίκα καταγγέλλει τον αδελφό της

Ελλάδα / Ενδοοικογενειακή βία στην Αρχαία Ολυμπία: 30χρονη γυναίκα καταγγέλλει τον αδελφό της

Σοκαριστικό περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας στην Αρχαία Ολυμπία, όπου 30χρονη γυναίκα καταγγέλλει τον αδελφό της για επίθεση και απειλές. Η υπόθεση εξετάζεται από τις αρχές και την δικαιοσύνη
LIFO NEWSROOM
Σαλαμίνα: Συνελήφθη εργοθεραπευτής που ασέλγησε σε ανήλικη με αναπηρία

Ελλάδα / Σαλαμίνα: Συνελήφθη εργοθεραπευτής που ασέλγησε σε ανήλικη με αναπηρία

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ο κατηγορούμενος παρείχε θεραπευτικές συνεδρίες ειδικής αγωγής στον οικιακό χώρο ανηλίκων που είχαν διαγνωστεί με ψυχοκινητικές διαταραχές και μαθησιακές δυσκολίες
LIFO NEWSROOM