Για την φορά που κινδύνεψε η ζωή του στη διάρκεια ενός ταξιδιού στη Γαλλία το 2011, την ψυχοθεραπεία αλλά και τον γιο του μίλησε ο Φώτης Σεργουλόπουλος

 

«Σε ένα ταξίδι μου στη Γαλλία έπαθα σηψαιμικό σοκ με πολύ υψηλό πυρετό και μπήκα στην εντατική. Έπαθα θρόμβωση και πνευμονική εμβολή και σώθηκα γιατί ήμουν στην εντατική και στα χέρια των σωστών ανθρώπων. Δεν είχα συνειδητοποιήσει τότε ότι κινδύνευα, αισθανόμουν σε μένα δεν θα συμβεί ποτέ τίποτα. Μετά κατάλαβα πόσο κοντά έφτασα στον θάνατο», είπε στο περιοδικό Hello. 

 

Και συνέχισε: «Τότε, αν μου ανακοίνωναν ότι έπρεπε να με διασωληνώσουν, δε θα έλεγα ποτέ "φέρτε μου έναν δικηγόρο". Θα έκανα ό,τι μου υποδείκνυαν και ήταν σωστό για την υγεία μου. Δεν μπορώ να παριστάνω τον επιστήμονα γιατί δεν είμαι».

 

Όπως εξήγησε αργότερα, μέσω ανάρτησης στο Facebook, ο λόγος που αποφάσισε να μοιραστεί τόσα χρόνια μετά το συγκεκριμένο περιστατικό ήταν επειδή «ήθελα να μιλήσω για τη δική μου ψυχολογία όταν ήμουν σε ΜΕΘ σε αντιπαράθεση κάποιων άλλων συνανθρώπων μου».

 

 

Ο Φώτης Σεργουλόπουλος αναφέρθηκε επίσης στην ψυχοθεραπεία, τονίζοντας πως «είναι πράγματα που δεν ξέρω αν πρέπει να λέγονται ή όχι. Παρόλα αυτά, δεν έχω απολύτως κανένα πρόβλημα να πω ότι έχω κάνει. Όπως θα πήγαινα να δω γιατί πονά το πόδι μου, έτσι πήγα και στον ψυχοθεραπευτή».

 

Αναφορικά με την παρουσία του στην τηλεόραση, είπε ότι δεν αισθάνθηκε ποτέ εξαρτημένος. «Ήμουν χορτάτος άνθρωπος. Δεν αισθάνθηκα ποτέ εξαρτημένος από την τηλεόραση. Είχα ζωή και πριν την τηλεόραση και ευτυχώς θα έχω ζωή και μετά από αυτήν. Ασχολήθηκα με το μεγάλωμα του γιού μου», σημείωσε.

 

Ειδικότερα, μιλώντας για τον γιο του, Γιώργο είπε: «Είναι υπέροχο να γίνεσαι γονιός. Θέλω να είμαι υγιής για να απολαμβάνω τη ζωή με τον γιο μου. Να τους δώσω τη χαρά να είμαστε μαζί για πολύ καιρό».