Φωτιά στον Έβρο: Σε ποια σημεία έχει επικεντρωθεί η μάχη με τις φλόγες- 582 πυροσβέστες στα μέτωπα

Φωτιά στον Έβρο: Σε ποια σημεία έχει επικεντρωθεί η μάχη με τις φλόγες- 582 πυροσβέστες στα μέτωπα Facebook Twitter
Φωτ.: ΑΠΕ/ΜΠΕ
0

Για 15η ημέρα συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στη φωτιά στον Έβρο, όπου υπάρχουν τρία βασικά πύρινα μέτωπα. 

Το μεγαλύτερο μέτωπο της φωτιάς στον Έβρο είναι βόρεια του Σουφλίου, ενώ υπάρχει ένα βόρεια της Δαδιάς και εκείνο στην Κοτρωνιά. Στην περιοχή των οικισμών Γιαννούλη και Σιδηρώ δεν υπάρχουν ενεργά μέτωπα. 

Συγκεκριμένα, σε ρέμα στα όρθια ευθύνης των δασαρχείων Σουφλίου και Διδυμοτείχου εντοπίζεται σήμερα το μεγαλύτερο μέτωπο της φωτιάς στον Έβρο. Στην περιοχή επιχειρούν από νωρίς το πρωί ισχυρές επίγειες δυνάμεις και εναέρια μέσα, που με συνεχείς ρίψεις νερού προσπαθούν να αναχαιτίσουν τη φωτιά, η ένταση της οποίας διαφοροποιείται ανά διαστήματα. 

Οι άνεμοι πνέουν κόντρα στο πύρινο μέτωπο- από βορειοανατολικές διευθύνσεις- ενώ πολύ υψηλός είναι και σήμερα ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς στον Έβρο. Ρίψεις νερού γίνονται και σε αρκετά άλλα σημεία, όπου ήδη έχουν περάσει οι φλόγες, προκειμένου να αποτραπεί ο κίνδυνος αναζωπυρώσεων. Στο μέτωπο προς τη Δαδιά η φωτιά καίει ήδη καμένη περιοχή. Σημειώνεται πως η φωτιά μπήκε και στον μικρό πυρήνα του δάσους της Δαδιάς- στη ζώνη προστασίας του εθνικού δρυμού- συνεχίζοντας την καταστροφική πορεία της.

Για την αντιμετώπιση της φωτιάς στον Έβρο επιχειρούν 582 πυροσβέστες, με 16 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 122 οχήματα. Από αέρος συνδράμουν οχτώ αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ, ΕΡΤ

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θεσσαλονίκη: Καταδίκη 7 ατόμων για υπερκοστολογήσεις σε κατασκευή στην Εγνατία Οδό

Ελλάδα / Θεσσαλονίκη: Καταδίκη 7 ατόμων για υπερκοστολογήσεις σε κατασκευή στην Εγνατία Οδό

Μετά από πολύμηνη δίκη, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης έκρινε ενόχους - χωρίς να τους αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό - συνολικά 7 από τους 15 κατηγορούμενους
LIFO NEWSROOM
Ειρήνη Μουρτζούκου: Για «αδίστακτη δράση» μιλά το κατηγορητήριο - Τι αναφέρει για τους θανάτους των βρεφών 

Ελλάδα / Ειρήνη Μουρτζούκου: Για «αδίστακτη δράση» μιλά το κατηγορητήριο - Τι αναφέρει για τους θανάτους των βρεφών 

Αποπειράθηκε τέσσερις φορές να αφαιρέσει τη ζωή ενός από τα δύο παιδιά της, αναφέρει μεταξύ άλλων το κατηγορητήριο - Η Ειρήνη Μουρτζούκου επέστρεψε στη ΓΑΔΑ, όπου κρατείται μέχρι την απολογία της
LIFO NEWSROOM