Φωτιά στο Δίστομο: Ένα χιλιόμετρο από το χωριό οι φλόγες- Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις

Φωτιά στο Δίστομο: Ένα χιλιόμετρο από χωριό οι φλόγες- Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi/Αρχείο
0

Σε πλήρη εξέλιξη η φωτιά, που καίει σε δασική έκταση κοντά στο Δίστομο με την πυροσβεστική να ενισχύει τις δυνάμεις της.

Σύμφωνα με αξιωματικό της Πυροσβεστικής, η φωτιά δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή.

Προς το παρόν στο σημείο επιχειρούν 60 πυροσβέστες (από 50 που ήταν μέχρι πρόσφατα) με 16 οχήματα, 2 πεζοπόρα τμήματα (από 1 νωρίτερα) ενώ από αέρος επιχειρούν 2 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα αν και νωρίτερα επιχειρούσαν 2 ελικόπτερα. Στην κατάσβεση συνδράμουν και υδροφόρες ΟΤΑ.

Στο σημείο πνέουν άνεμοι μέχρι 5 μποφόρ.

Οι δυνάμεις και οι κάτοικοι της περιοχής δίνουν μάχη με τις φλόγες αυτή την ώρα για να μπορέσουν να συγκρατήσουν τις φλόγες να μην φτάσουν στον Ελαιώνα και από κει σε κατοικημένη περιοχή.

Σύμφωνα με το Αντιδήμαρχο, Παναγιώτη Δημάκα που είναι στην πρώτη γραμμή μαζί με τον Δήμαρχο Γιάννη Σταθά και με ομάδα εθελοντών της περιοχής «η φωτιά είναι επικίνδυνη καθώς βρίσκεται μέσα σε θαμνώδη δασική περιοχή που σε πολλά σημεία δεν υπάρχει δυνατότητα πρόσβασης».

Όπως μάλιστα σημειώνει μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο «τα εναέρια μέσα που ήρθαν λόγω των ανέμων αλλά και του ανάγλυφου της περιοχής δεν μπορούσαν να προσφέρουν πολλά πράγματα και αυτή τη στιγμή επιχειρεί ένα ελικόπτερο».

Η φωτιά σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο «απέχει ένα χιλιόμετρο περίπου από το Δίστομο χωρίς να κινδυνεύει άμεσα το χωριό.

«Προσπαθούμε να κόψουμε το μέτωπο της φωτιάς που κινείται προς το Δίστομο. Οι άνεμοι είναι ισχυροί ωστόσο όμως μέχρι στιγμής δεν δείχνουν να βοηθούν τη φωτιά για να κατευθυνθεί προς κατοικημένες περιοχές» υπογραμμίζει ο αντιδήμαρχος Διστόμου καθώς θεωρεί την κατάσταση ιδιαίτερα κρίσιμη .

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχώς ενισχύονται καθώς φτάνουν στην περιοχή δυνάμεις από άλλες περιοχές της Βοιωτίας τη Φωκίδα, αλλά και τη Φθιώτιδα.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ