Φωτιά στον Κουβαρά: Εκκενώσεις περιοχών, κινείται ανεξέλεγκτη - Απειλούνται σπίτια

Φωτιά στον Κουβαρά: Εκκενώσεις περιοχών, κινείται ανεξέλεγκτη - Απειλούνται σπίτια Facebook Twitter
Φωτ.: Stringer/SOOC
0

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις έχει πάρει η φωτιά στον Κουβαρά Κερατέας, με τις αρχές να καλούν σε εκκενώσεις περιοχών, ενώ οι φλόγες έχουν επεκταθεί σε περιοχή περίπου 3 χιλιομέτρων και κινούνται προς το Λαγονήσι.

Η φωτιά ξέσπασε νωρίτερα σήμερα σε χαμηλή βλάστηση και επεκτάθηκε γρήγορα, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός στην Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Το 112 έστειλε αρχικά ένα ενημερωτικό μήνυμα για τη φωτιά, καλώντας τους πολίτες να είναι προσεκτικοί και να αποφύγουν την περιοχή, σε δεύτερο μήνυμα όμως, οι κάτοικοι της περιοχής Πετά κλήθηκαν να εκκενώσουν προς Κερατέα. 

Λίγο πριν από τις 14:30, το 112 έστειλε και τρίτο μήνυμα καλώντας τους πολίτες από Μελισσουργό και Τραμπουριά να εκκενώσουν

Νωρίτερα, είχε ζητηθεί η εκκένωση της μονής Αγίας Σκέπης, που βρέθηκε στο διάβα της φωτιάς, αλλά δεν έχει ξεκαθαριστεί εάν έχουν απομακρυνθεί όλοι οι ηγούμενοι.

Φωτιά στον Κουβαρά: «Είναι στα 100-150 μέτρα μακριά από σπίτια»

Ο Θανάσης Μακροδημήτρης, αντιδήμαρχος Λαυρεωτικής, μιλώντας στο OPEN, επεσήμανε πως οι φλόγες καίνε σε απόσταση 100-150 μέτρων μακριά από σπίτια και πυροσβεστικά οχήματα έχουν στήσει ένα τείχος για να προστατεύσουν τα σπίτια. 

Ο ίδιος σημείωσε πως δίνεται μάχη για να μην περάσει η πυρκαγιά προς το Λαγονήσι. 

Ο δήμαρχος Λαυρεωτικής, Δημήτρης Λουκάς, επεσήμανε πως η φωτιά έχει πάρει μεγάλη έκταση και έχει μήκος περίπου 3 χιλιομέτρων. Παράλληλα, ενημέρωσε πως οι φλόγες βρίσκονται σε δύσβατο σημείο.

Φωτιά στον Κουβαρά: Ενισχυμένες οι δυνάμεις

Περιπολικά της άμεσης δράσης έχουν λάβει εντολή να βοηθήσουν τους κατοίκους να φύγουν από τα σπίτια τους. 

Ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Γιάννης Αρτοποιός, μιλώντας στο ίδιο μέσο επεσήμανε πως η δύναμη στο σημείο έχει ενισχυθεί. Ειδικότερα, επιχειρούν 55 πυροσβέστες με 20 οχήματα, δύο αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα.

Στο σημείο έχουν μεταβεί και 31 Ρουμάνοι πυροσβέστες με 5 υδροφόρα οχήματα.

Ενημέρωσε πως στην περιοχή φυσούν ισχυροί άνεμοι, εντάσεως ακόμα και 7-8 μποφόρ, που δυσχεραίνουν την προσπάθεια.

«Είναι μια δύσκολη αγροτοδασική πυρκαγιά» επεσήμανε ο ίδιος. 

Ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης ενημέρωσε πως ισχυροί άνεμοι θα συνεχίσουν να φυσούν μέχρι και αργά το απόγευμα. 

Φωτιά στον Κουβαρά: Μαρτυρίες κατοίκων

«Εκκενώσαμε, πήραμε τα πρώτα μας πράγματα. Δεν μπορώ, τρέμω από τη σύγχυση» είπε μια ηλικιωμένη γυναίκα, η οποία σημείωσε πως «άκουσα πολλές εκρήξεις».

Κάτοικοι επιχειρούν να καταβρέξουν τις περιουσίες τους, για να τις γλιτώσουν από τις φλόγες, ενώ υπήρξε αναφορά από πολίτη από το Λαγονήσι, ο οποίος επεσήμανε πως οι φλόγες έχουν περάσει και στην περιοχή του. 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κλείνουν 204 καταστήματα ΕΛΤΑ – Αντιδράσεις και ανησυχία για το μέλλον των ταχυδρομείων στην περιφέρεια

Ελλάδα / Κλείνουν 204 καταστήματα ΕΛΤΑ – Αντιδράσεις και ανησυχία για το μέλλον των ταχυδρομείων στην περιφέρεια

Οι δήμοι που πλήττονται, όπως το Λουτράκι, οι Άγιοι Θεόδωροι και περιοχές της Πελοποννήσου, έχουν αποστείλει επιστολές διαμαρτυρίας στα αρμόδια υπουργεία
LIFO NEWSROOM
ΚΟΡΩΠΙ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΣ 40ΧΡΟΝΗΣ

Ελλάδα / Ξυλοδαρμός 40χρονης στο Κορωπί: «Δεν θυμάμαι εάν συνέβη, έχουμε σχέση αγάπης» λέει το θύμα

Χαρακτήρισε «λάθος» τη σύλληψη του συντρόφου της και υποστηρίζει πως μπορεί να την χτύπησαν οι γείτονες - «Μπορεί να γύρισε σπίτι και να με βρήκε αλλά δεν νομίζω ότι ήταν εκείνος που μου επιτέθηκε»
LIFO NEWSROOM