Σε εξέλιξη είναι η φωτιά που εκδηλώθηκε στη Σταμάτα και οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενισχύονται, ενώ οι πολίτες που βρίσκονται στην περιοχή κλήθηκαν να είναι σε ετοιμότητα. 

 

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση, αλλά είναι κοντά σε σπίτια. Όπου χρειάζεται κατά τόπους οι κάτοικοι ενημερώνονται και απομακρύνονται, σύμφωνα με την Πυροσβεστική. 


Ο δήμαρχος Διονύσου, Γιάννης Καλαφατέλης, δήλωσε στο ΑΠΕ ότι έχει εκκενωθεί ο οικισμός «Γαλήνη» και πως η φωτιά κινείται προς τον Διόνυσο. «Δυστυχώς φυσάει τόσο πολύ. Είναι ανεξέλεγκτη η κατάσταση. Η φορά του ανέμου είναι προς τον Διόνυσο», ανέφερε. 

 

Στο μεταξύ, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας κάλεσε τους πολίτες να είναι σε ετοιμότητα. «Αν βρίσκεστε στην ευρύτερη περιοχή Σταμάτας και Ροδόπολης Αττικής παραμεινετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας», ανέφερε το σχετικό μήνυμα. 

 

Φωτιά στη Σταμάτα: Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις- Μήνυμα στους πολίτες να είναι σε ετοιμότητα

 

Λίγο αργότερα εστάλη και δεύτερο SMS από το 112, που συμβούλευε τους πολίτες να κλείσουν καμινάδες, πόρτες και παράθυρα. 

 

Φωτιά στη Σταμάτα: Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις- SMS από το 112 στους πολίτες

 

«Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να μην φτάσουν οι φλόγες σε κατοικίες του οικισμού "Γαλήνη". Τις προσπάθειες δυσκολεύουν οι ισχυροί άνεμοι που φτάνουν πλέον έως και τα 6 μποφόρ», δήλωσε στο ΑΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης.

 

«Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και οι φλόγες “γλείφουν” και σπίτια», περιέγραψε στο ΑΠΕ νωρίτερα ο δήμαρχος Διονύσου, Γιάννης Καλαφατέλης.

 

Φωτιά στη Σταμάτα: Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις- Μήνυμα στους πολίτες να είναι σε ετοιμότητα

 

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής που επιχειρούν στην περιοχή ενισχύθηκαν. Μάχη με τις φλόγες δίνουν 68 πυροσβέστες με τρεις ομάδες πεζοπόρου τμήματος και 22 οχήματα. Από αέρος ρίψεις νερού πραγματοποιούν πέντε ελικόπτερα και τέσσερα αεροσκάφη, ενώ στην επιχείρηση κατάσβεσης συνδράμουν εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ. 

 

 

Την επιχείρηση συντονίζει ο αρχηγός της Πυροσβεστικής, αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης, ενώ στο σημείο μεταβαίνει και κλιμάκιο της Δ.Α.Ε.Ε. Λόγω της φωτιάς η αστυνομία έχει διακόψει την κυκλοφορία των οχημάτων στα εξής σημεία: Στην οδό Μακαρίου, από τη λεωφόρο Δροσιάς - Σταμάτας, στην οδό Αγίου Ιωάννου, από την Κωνσταντινουπόλεως, στην οδό Αλωνίων και στη λεωφ. Ροδοπόλεως, στη συμβολή της με την λεωφ. Δροσιάς - Σταμάτας.

 

Σε ό,τι αφορά στη φωτιά που εκδηλώθηκε νωρίτερα σε δασική έκταση στον Βύρωνα, έχει πλέον οριοθετηθεί. Σύμφωνα με την πυροσβεστική δεν υπάρχουν πληροφορίες ότι κινδύνευσαν σπίτια σε αυτή την περίπτωση.