ΦΕΚ: Όλα τα μέτρα για τον κορωνοϊό ανάλογα με το επίπεδο κινδύνου

ΦΕΚ: Όλα τα μέτρα για τον κορωνοϊό ανάλογα με το επίπεδο κινδύνου Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεων δημοσιεύθηκαν τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό, ανάλογα με το επίπεδο κινδύνου διασποράς.

Το ΦΕΚ περιλαμβάνει όλα τα μέτρα αναλυτικά τα οποία προβλέπονται για κάθε ένα από τα τέσσερα επίπεδα: ετοιμότητας (1), επιτήρησης (2), αυξημένης επιτήρησης (3) και αυξημένου κινδύνου (4). Υπενθυμίζεται ότι από σήμερα έχουν τεθεί σε ισχύ τα νέα μέτρα για τις περιοχές που είναι στο «πορτοκαλί» και το «κόκκινο» (επίπεδο 3 και 4): μάσκα παντού και απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 00:30 έως τις 05:00.

Ειδικότερα σε ό,τι αφορά στη χρήση της μάσκας, το ΦΕΚ αναφέρει:

Σε όλα τα επιδημιολογικά επίπεδα επιβάλλεται μάσκα σε όλους τους εσωτερικούς χώρους εργασίας, εξαιρουμένων όσων εργάζονται σε ατομικό χώρο χωρίς την παρουσία οποιουδήποτε άλλου προσώπου.


Σε περίπτωση που μια περιοχή εντάσσεται στη στήλη με το χαμηλό ή το μέτριο επιδημιολογικό επίπεδο (1 και 2), επιβάλλεται μάσκα και σε όλους τους εξωτερικούς χώρους, όπου δεν είναι δυνατή η τήρηση απόστασης 1,5 μέτρου μεταξύ των ατόμων.


Σε περίπτωση που μια περιοχή εντάσσεται στη στήλη με το υψηλό ή το πολύ υψηλό επιδημιολογικό επίπεδο (3 και 4) επιβάλλεται μάσκα και σε όλους τους εξωτερικούς χώρους, ανεξαρτήτως της συνδρομής της προϋπόθεσης τήρησης απόστασης, καθώς και σε όλους τους χώρους εστίασης και κέντρων διασκέδασης, εξαιρουμένων των καθήμενων στα τραπεζοκαθίσματα ή στο μπαρ.

Από την υποχρέωση χρήσης μάσκας εξαιρούνται:

  • τα άτομα για τα οποία η χρήση μάσκας δεν ενδείκνυται για ιατρικούς λόγους που αποδεικνύονται με τα κατάλληλα έγγραφα, όπως λόγω αναπνευστικών προβλημάτων
  • τα παιδιά ηλικίας κάτω 4 ετών

Υπενθυμίζεται ότι το πρόστιμο για τη μη χρήση μάσκας στους χώρους που προβλέπεται από τα μέτρα είναι 150 ευρώ.

Το ΦΕΚ με τα όλα μέτρα ΕΔΩ

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ