Εύα Καϊλή: Η ανακοίνωση της εισαγγελίας για την προφυλάκιση- «Πολιτική απόφαση» λέει ο Δημητρακόπουλος

Εύα Καϊλή: Η ανακοίνωση της εισαγγελίας για την παράταση της κράτησης- «Πολική απόφαση» λέει ο Δημητρακόπουλος Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

«Με διάταξή του σήμερα το πρωί το προεδρικό τμήμα παρέτεινε την προφυλάκιση της Ε.Κ. για έναν μήνα» αναφέρει μεταξύ άλλων η απόφαση της Βελγικής εισαγγελίας για την προφυλάκιση της Εύας Καϊλή.

«Στο πλαίσιο μιας ευρείας κλίμακας έρευνας από την Ομοσπονδιακή Εισαγγελία και την Ομοσπονδιακή Αστυνομία για φερόμενη εγκληματική οργάνωση, διαφθορά και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, ένα άτομο εμφανίστηκε σήμερα το απόγευμα ενώπιον των προεδρικών τμημάτων του Πρωτοδικείου στις Βρυξέλλες» αναφέρει η ανακοίνωση.

«Με διάταξή του σήμερα το πρωί το προεδρικό τμήμα παρέτεινε την προφυλάκιση της Ε.Κ. για έναν μήνα. Εάν ασκήσει έφεση κατά αυτής της απόφασης εντός 24 ωρών, θα εμφανιστεί ενώπιον του Εφετείου των Βρυξελλών εντός 15 ημερών. Για το συμφέρον της έρευνας, προς το παρόν δεν θα δοθούν περισσότερες πληροφορίες.

»Ο Τύπος θα ενημερωθεί για τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση μέσω δελτίων τύπου» καταλήγει.

Ωστόσο νωρίτερα  μιλώντας στο Mega, ο συνήγορός της Μιχάλης Δημητρακόπουλος, διευκρίνισε ότι δεν θα προχωρήσουν σε έφεση για την απόφαση ενώ έκανε λόγο για πολιτική απόφαση του δικαστικού συμβουλίου στις Βρυξέλλες.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος ανέφερε ότι ο Βέλγος εισαγγελέας για την υπόθεση διαφθοράς και για την εγκληματική οργάνωση δεν έχει στοιχεία, μόνο για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος μπορεί να υπάρξουν ενδείξεις, εφόσον βρέθηκαν τα λεφτά σπίτι της.

Διευκρίνισε ωστόσο πως δεν πρόκειται να κατατεθεί έφεση στην απόφαση για την προφυλάκισή της.

Δήλωσε μεταξύ άλλων ότι οι τοποθετήσεις του εισαγγελέα προδίκασαν το αποτέλεσμα, καθώς η Εύα Καϊλή είχε καταθέσει πρόταση για κατ’ οίκον περιορισμό χωρίς καμία ηλεκτρονική συσκευή, μόνο με ένα σταθερό τηλέφωνο, για το οποίο δίνει άδεια να το παρακολουθεί η αστυνομία.

«Η Εύα Καϊλή θέλει να είναι μόνο με το παιδί της και με κανέναν άλλον», είπε χαρακτηριστικά ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

«Έτσι όπως μας τα λέτε, κ. Εισαγγελέα υπάρχει κίνδυνος να φέρει και στρατεύματα το Κατάρ να καταλάβει τις Βρυξέλλες για να πάρει την ωραία Καϊλή. Με ελικόπτερο θα την πάρουν την κ. Καϊλή από το σπίτι της; Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά» απάντησε σύμφωνα με τον ίδιο ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος όταν ο εισαγγελέας ισχυρίστηκε ότι ενδέχεται να υπάρχει κίνδυνος απαγωγής της. Από πλευράς του ο συνήγορος της Καϊλή, Αντρέ Ριζόπουλος στις Βρυξέλλες, μειδίασε, σύμφωνα με τον Μιχάλη Δημητρακόπουλο.

Πρόσθεσε δε ότι το δικαστήριο ήταν μονομελές, με προεδρεύουσα μια πολύ νεαρή πρωτοδίκη. Δίπλα της ήταν ο κατά 25 χρόνια μεγαλύτερός της, ανακριτής της υπόθεσης, Μισέλ Λεζ.

«Η πρόεδρος αποφασίζει για την κράτηση ή όχι» είπε ο Μιχάλης Δημτρακόπουλος.

«Κυρία πρόεδρε, όσον αφορά τη διαφθορά/δωροδοκία της κας Καϊλή δεν έχω στοιχεία σε βάρος της, αλλά είναι νωρίς στην ανάκριση. Όσον αφορά στο ξέπλυμα υπάρχουν τα χρήματα που βρέθηκαν την κοινή κατοικία όπου αυτό είναι ένα στοιχείο. Όσον αφορά την εγκληματική οργάνωση, δεν προκύπτει από πουθενά» φέρεται να είπε ο ανακριτής Λεζ, σύμφωνα με τον κ. Δημητρακόπουλο.

Ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος ανέφερε ακόμα ότι το κείμενο της απόφασης δεν έχει πραγματικά στοιχεία, καθώς απουσιάζουν περιστατικά που να αποδεικνύουν ότι η Εύα Καϊλή είναι ύποπτη φυγής ή ότι μπορεί να δυσκολέψει την ανάκριση.

«Θέλουμε με νομικά κριτήρια να αξιολογηθεί η κα Καϊλή και όχι με πολιτικά. Δε βλέπω νομική τεκμηρίωση, βλέπω ότι περνά το μήνυμα σωφρονισμού στους υπόλοιπους ευρωβουλευτές» ανέφερε ο συνήγορος της Εύας Καϊλή.

«Προσωπικά δεν έχει με την κα Καϊλή, η πρόεδρος» είπε μεταξύ άλλων ο συνήγορός της τονίζοντας ότι ήταν αναμενόμενο το αποτέλεσμα τη ςαπόφασης.

«Δεν είχε κάτι με την κυρία Καϊλή, αλλά δεν είχε ένα πραγματικό στοιχείο για να αιτιολογήσει την κράτηση, τότε όπως είπα στην ανάκρισή μου,  θέλουμε νομικά κριτήρια και όχι πολιτικές παρεμβάσεις», είπε μεταξύ άλλων.

Όταν η απόφαση δεν έχει αιτιολόγηση νομική, τότε υπάρχει πολιτική σκοπιμότητα, ανέφερε.

Ωστόσο τόνισε ότι θα ήταν ανόητο από την πλευράς του να στοχοποιήσει κάποιον αφού δεν έχει στοιχεία.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ