Εξωσωματική γονιμοποίηση: Αυξάνεται το όριο ηλικίας -Οι αλλαγές στη κρυοσυντήρηση ωαρίων

Εξωσωματική γονιμοποίηση: Αυξάνεται το όριο ηλικίας -Οι αλλαγές στη κρυοσυντήρηση ωαρίων Facebook Twitter
0

Μεγάλες αλλαγές στην εξωσωματική γονιμοποίηση και την κρυοσυντήρηση ωαρίων, φέρνει στην Ελλάδα νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας. 

Όπως προανήγγειλε ο πρωθυπουργός, αυξάνεται το ηλικιακό όριο των γυναικών που επιλέγουν αυτή τη μέθοδο και ιδρύεται επίσημη τράπεζα γενετικού υλικού.

«Με τις νέες ρυθμίσεις θεραπεύονται δεκάδες δυσλειτουργίες οι οποίες είχαν καταγραφεί στα διάφορα στάδια αυτής της κρίσιμης διαδικασίας και ταλαιπωρούσαν αφόρητα γυναίκες, αλλά και ζευγάρια, που επέλεγαν την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή προκειμένου να κάνουν οικογένεια», είπε ο κ. Μητσοτάκης κατά την εισήγηση του στο υπουργικό συμβούλιο. 

Κατά πληροφορίες, το όριο ηλικίας αυξάνεται έως τα 54 έτη, και επιτρέπεται η κρυοσυντήρηση ωαρίων και για κοινωνικούς λόγους, πέρα από ιατρικούς.

Παράλληλα, καταργείται η ανάγκη συναίνεσης συζύγου, στις περιπτώσεις που απαιτούνταν ως τώρα, για την κρυοσυντηρηση ωαρίων και την χρήση σε περίπτωση διαζυγίου. 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καταγγελία από την Θεσσαλία: Έκλεισαν την δομή που μεταφέρονταν τα ζώα και έφυγαν

Ελλάδα / Θεσσαλία: Τι απέγιναν τα ζώα συντροφιάς μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας; - Καταγγελίες για γερά νεύρα

Κραυγή αγωνίας από τους εθελοντές της περιοχής και αιχμές κατά της Ειδικής Γραμματείας για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς - Όσοι εξακολουθούν να νοιάζονται για την προστασία αυτών των πλασμάτων καταγγέλλουν ότι υπεύθυνοι έκλεισαν τη δομή που μεταφέρονταν τα ζώα και έφυγαν...
NEWSROOM