Επιστροφή στα θρανία: Η Ζαχαράκη για την παράταση και την επόμενη σχολική χρονιά

Επιστροφή στα θρανία: Η Ζαχαράκη για την παράταση και την επόμενη σχολική χρονιά Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Στους όρους με τους οποίους θα ανοίξουν τα σχολεία το επόμενο διάστημα, όταν ξεκινήσει η σταδιακή χαλάρωση των μέτρων, αναφέρθηκε η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη.

Προτεραιότητα αποτελούν τα μεγαλύτερα παιδιά της Γ' Λυκείου και η άρση των μέτρων θα είναι σταδιακή, δήλωσε στον ΘΕΜΑ 104,6 η κ. Ζαχαράκη. Υπογράμμισε ότι θα σταλούν αναλυτικές οδηγίες στα σχολεία όχι μόνο για την κάλυψη της ύλης, αλλά για την προστασία της υγείας μαθητών και εκπαιδευτικών. Σημειώνεται ότι τα σχολεία αναμένεται να ανοίξουν στις 11 ή τις 18 Μαΐου, σύμφωνα με το επικρατέστερο σενάριο, για τους μαθητές της Γ' Λυκείου.

«Ήδη είμαστε σε επαφή με το υπουργείο Ανάπτυξης και φορείς, προκειμένου τα αντισηπτικά να επαρκούν για όλες τις τάξεις. Τα παιδιά θα πρέπει να κάνουν συχνή χρήση τους» δήλωσε η κ. Ζαχαράκη, ενώ σε ερώτηση για το αν οι μαθητές θα φορούν μάσκα απάντησε: «Αυτήν τη στιγμή δεν υπάρχει οδηγία για μάσκες στα σχολεία». Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι στις σχετικές αποφάσεις «θα έχουν ληφθεί υπόψη όλες οι ειδικές κατηγορίες. Υπάρχουν ευπαθείς ομάδες και στους εκπαιδευτικούς».

Όταν ρωτήθηκε για ενδεχόμενη απογευματινή λειτουργία των σχολείων, η κ. Ζαχαράκη απάντησε: «Εξετάσαμε διάφορα σενάρια, είδαμε και τι σημαίνει βάρδιες και εντός του ωραρίου και αν μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και μειωμένη ώρα. Όλα τα σενάρια που έχουμε δουλέψει έχουν δοθεί προς αξιολόγηση» και συμπλήρωσε ότι τίποτα δεν θα γίνει χωρίς τη συναίνεση της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Η παράταση και η νέα σχολική χρονιά

Η Σοφία Ζαχαράκη άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο παράτασης της σχολικής χρονιάς για τα παιδιά του δημοτικού μέχρι τα τέλη Ιουνίου αλλά και το άνοιγμα των σχολείων νωρίτερα για τη νέα σχολική χρονιά, κάτι στο οποίο έχει αναφερθεί και η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

«Για τα μικρότερα παιδιά θα μπορούσε να δοθεί απώτατο όριο στα τέλη Ιουνίου. Τα μεγαλύτερα παιδιά έχουν τον περιορισμό των Πανελλαδικών, άρα όλη η δευτεροβάθμια εκπαίδευση κινείται στους ρυθμούς των Πανελλαδικών» είπε η κ. Ζαχαράκη.

«Δεν υπάρχει τελική απόφαση πότε θα ανοίξουν τα σχολεία για την επόμενη σχολική χρονιά, αλλά υπάρχει πρόθεση και είναι σενάριο που εξετάζουμε η πιθανή έναρξη νωρίτερα (σ.σ. ακόμα και μέσα στον Αύγουστο) για να καλυφθεί η ύλη» δήλωσε ακόμη η υφυπουργός Παιδείας.

Σε ό,τι αφορά την κάλυψη της ύλης, σημείωσε ότι υπάρχει συνεργασία με το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής για τους μαθησιακούς στόχους κάθε χρονιάς. Μολονότι ένα κομμάτι της ύλης μπορεί να καλυφθεί τώρα, αυτό πρέπει να διδαχτεί και μέσα στην τάξη, για να μην υπάρχουν ανισότητες, συμπλήρωσε η κ. Ζαχαράκη.

«Κομμάτι της ύλης μπορεί να μετακυλησθεί στις αρχές της επόμενης χρονιάς» δήλωσε ακόμη η υφυπουργός Παιδείας, υπογραμμίζοντας ότι οι πιο απαιτητικές τάξεις είναι η ΣΤ' Δημοτικού και η Γ' Γυμνασίου.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ