ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Τα «αγκάθια» για το άνοιγμα των σχολείων και το σενάριο εθελοντικής συμμετοχής των μαθητών

Τα «αγκάθια» για το άνοιγμα των σχολείων και το σενάριο εθελοντικής συμμετοχής των μαθητών Facebook Twitter
Τι εξετάζει η κυβέρνηση για το άνοιγμα των σχολείων - EUROKINISSI
0

Με τις μέρες να μετρούν αντίστροφα για τη σταδιακή άρση των περιορισμών λόγω κορωνοϊού και εν όψει των κρίσιμων αποφάσεων του πρωθυπουργού, αίνιγμα παραμένει το τι ακριβώς θα ισχύσει για τα σχολεία.

Στο Μέγαρο Μαξίμου είναι σε εξέλιξη διαδοχικές συσκέψεις, στη βάση της πρότασης των εμπειρογνωμόνων, προκειμένου να καταρτίσει η κυβέρνηση το χρονοδιάγραμμα της επιστροφής στην κανονικότητα.  Βασικό ζήτημα σε αυτό το θέμα αποτελεί το πώς θα ανοίξουν τα σχολεία. Η αρμόδια υπουργός, Νίκη Κεραμέως, δήλωσε ότι αυτό πιθανότατα δεν θα γίνει ταυτόχρονα για όλες τις βαθμίδες.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, πιθανότερη ημερομηνία έναρξης των μαθημάτων στη Γ' Λυκείου, είναι η 11η Μαϊου. Δεν αποκλείεται, μάλιστα, την ίδια μέρα να ξεκινήσουν μαθήματα και στις υπόλοπες τάξεις του Λυκείου.

«Η πρότασή μας είναι να ανοίξουν τα Λύκεια. Με την προϋπόθεση πως η έλευση των μαθητών να είναι προαιρετική. Αν οι γονείς θέλουν ή δεν θέλουν. Δεν μπορείς να υποχρεώσεις μια οικογένεια να στείλει το παιδί του στο σχολείο. Εννοώ τώρα, κάτω από τις συγκεκριμένες συνθήκες», δήλωσε σχετικά, σε συνέντευξή της στο Πρώτο Θέμα, η Αναστασία Κοτανίδου, καθηγήτρια Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας στην Α' Πανεπιστημιακή Κλινική Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας. 

Σε ό,τι αφορά τα δημοτικά σχολεία, σχεδιάζεται να ανοίξουν τελευταία, ενώ εξετάζεται και η πιθανότητα για εθελοντική συμμετοχή μαθητών.


Αρκετοί ειδικοί έχουν εκφράσει προβληματισμό για το άνοιγμα των Δημοτικών σχολείων, καθώς τα παιδιά αυτής της ηλικίας είναι πιο δύσκολο να εφαρμόσουν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Γι'αυτό και μία από τις προτάσεις προς έγκριση, όπως αναφέρει η κα. Κοτανίδου, είναι οι μισές τάξεις του Δημοτικού να γίνονται το πρωί και οι άλλες μισές το απόγευμα, εκ περιτροπής.

Επίσης, εξετάζεται η παράταση του σχολικού έτους.

Ελλάδα
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σάλος στην Τουρκία από την ελληνική σημαία πάνω στη φρεγάτα «Θεμιστοκλής» στον Βοσπορο

Ελλάδα / Τούρκοι ενοχλήθηκαν από την υψωμένη ελληνική σημαία στη φρεγάτα «Θεμιστοκλής» που είχε δέσει στον Βόσπορο

Η φρεγάτα «Θεμιστοκλής» κατέπλευσε στο τουρκικό λιμάνι του ακρωτηρίου Σαράιμπουρνου, μαζί με την τουρκική φρεγάτα «Yavuz» και το γαλλικό πετρελαιοφόρο «Somme»
NEWSROOM