Επιστρέφει το κυνήγι της τρούφας στα δάση των Μετεώρων

Επιστρέφει το κυνήγι της τρούφας στα δάση των Μετεώρων Facebook Twitter
0

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών προτείνει μια εκπληκτική εμπειρία: Κυνήγι τρούφας κάτω από τους βράχους των Μετεώρων.

Επιστρέφει το κυνήγι της τρούφας στα Μετέωρα, έπειτα από τα προβλήματα που είχαν προκληθεί λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείου Μανιταριών,οι διοργανωτές θα προχωρήσουν στην πραγματοποίηση των κυνηγιών, καθ' όλη τη διάρκεια της περιόδου, δηλαδή από 1η Μαρτίου έως και την 31η Οκτωβρίου 2022.

Πρόκειται για μία εναλλακτική δυνατότητα στην περιοχή, που δεν προσφέρει μόνον τη χαρά της εύρεσης του πανάκριβου αυτού υπόγειου μανιταριού στο δάσος, αλλά και τη γνωριμία με την ιδιαίτερη γεύση του. Σε συνδυασμό δε με τη γνώση γύρω από τα μανιτάρια και την τρούφα που προσφέρει η επίσκεψη στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών, αποτελεί μία ολοκληρωμένη και άκρως απολαυστική εμπειρία.

Τα κυνήγια τρούφας τα διοργανώνει το Μουσείο, στα δάση της ευρύτερης περιοχής των Μετεώρων. Σε αυτά μπορούν να συμμετάσχουν οργανωμένα groups, σχολεία, καθώς και μεμονωμένοι επισκέπτες σε ημερομηνίες που ανακοινώνει το Μουσείο. Όποιοι επιθυμούν, μπορούν να απολαύσουν το κυνήγι privé, το οποίο από φέτος προσφέρεται σε δύο εκδοχές, την κλασσική και την Privé Premium, με περισσότερες παροχές.


Ειδικότερα, το πρόγραμμα έχει διάρκεια περίπου 3 ωρών και περιλαμβάνει:

i.    Κυνήγι τρούφας στο δάσος με ειδικά εκπαιδευμένα τρουφόσκυλα

ii.    Γευσιγνωσία μανιταριών στο δάσος

iii.    Μαγείρεμα και γεύμα τρουφομακαρονάδας στο δάσος

iv.    Επίσκεψη και ξενάγηση στο μουσείο

Για περισσότερες πληροφορίες, καθώς και για δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε στο τηλ.: 24320 24959 ή στο email: [email protected].

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ