Επιχειρηματίες Μυκόνου: Συνωστισμός στα σοκάκια μετά το κλείσιμο- Τα 4 μέτρα που προτείνουν

Επιχειρηματίες Μυκόνου: Συνωστισμός στα σοκάκια μετά το κλείσιμο- Τα 4 μέτρα που προτείνουν Facebook Twitter
Πηγή φωτό EUROKINISSI
0

Άδικα χαρακτηρίζουν τα έκτακτα μέτρα που ελήφθησαν για τη Μύκονο οι επιχειρηματίες του νησιού και κάνουν τέσσερις προτάσεις, για τη διαχείριση της έξαρσης του κορωνοϊού. 

Το Σωματείο Επιχειρήσεων Διασκέδασης και Εστίασης Μυκόνου σε ανακοίνωση κάνει λόγο για «εικόνες απίστευτου συγχρωτισμού» στα σοκάκια της Μυκόνου, μετά τη 01:00 το βράδυ του Σαββάτου, όταν τέθηκε σε ισχύ η απόφαση για τη νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας. 

Οι επιχειρηματίες χαρακτηρίζουν άδικα τα μέτρα και καλούν την κυβέρνηση για να τα αναθεωρήσει, τονίζοντας ότι είναι αδιανόητο να «στέλνεται το λάθος μήνυμα ότι εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι αντιμετωπίζονται με τον ίδιο τρόπο». 

Παράλληλα κάνουν λόγο για βιαστική και καταστροφική απόφαση για τον τουρισμό της χώρας συνολικά και ζητούν να αποφασιστούν νέα πρωτόκολλα, «ώστε να ανασχεθεί το τσουνάμι μαζικών ακυρώσεων»

Το ΣΕΔΕΜ κάνει τέσσερις προτάσεις, μεταξύ των οποίων υποχρεωτική χρήση μάσκας και όλους τους εξωτερικούς χώρους και εμβολιασμός των εργαζομένων τους με το μονοδοσικό εμβόλιο. Μάλιστα, το Σωματείο δηλώνει ότι οι επιχειρήσεις προτίθενται να πριμοδοτήσουν με 150 ευρώ τους εργαζόμενους που θα εμβολιάζονται

Οι προτάσεις του ΣΕΔΕΜ: 

  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους εξωτερικούς χώρους της Χώρας της Μυκόνου και οπουδήποτε υπάρχουν φαινόμενα συγχρωτισμού. 
  • Εμβολιασμός των εργαζομένων μας με το μονοδοσικό εμβόλιο και οι επιχειρήσεις μας προτίθενται να πριμοδοτήσουν τους εργαζόμενους που εμβολιάζονται με 150 ευρώ. 
  • Όποιοι επισκέπτες δεν είναι εμβολιασμένοι ή δεν έχουν πιστοποιητικό νόσησης, προτείνουμε την ανανέωση του Green Pass τους ανά 72 ώρες με rapid test ή PCR. 
  • Ζητούμε την παρουσία κλιμακίων του ΕΟΔΥ στο νησί για να διευκολυνθεί η διενέργεια πολλαπλών rapid test στους ανεμβολίαστους και τα σωματεία μας προσφέρονται να παρέχουν διαμονή στα κλιμάκια του ΕΟΔΥ αλλά και αύξηση σε δωμάτια καραντίνας. 

«Οι προτάσεις μας μπορούν να εφαρμοστούν σε όλα τα “πορτοκαλί” νησιά και να γίνουν αποδεκτές ώστε να σωθεί η παρτίδα την τελευταία στιγμή», αναφέρει το ΣΕΔΕΜ και τονίζει πως κάθε ώρα που περνά «η ζημιά μεγαλώνει και πολύ σύντομα θα είναι μη αναστρέψιμη». 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία-Δύο αθλητές μιλούν στην Lifo 

Ελλάδα / Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία - Δύο σπουδαίοι αθλητές μιλούν στη Lifo 

Η Παραολυμπιονίκης Δήμητρα Κοροκίδα και ο παγκόσμιος πρωταθλητής του στίβου Στέλιος Μαλακόπουλος, και οι δύο τους θύματα τροχαίων ατυχημάτων, δείχνουν τον τρόπο σε όλους μας
ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗΣ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ