Η Μύκονος ήταν το πρώτο καμπανάκι, εάν δεν τηρηθούν τα μέτρα και δεν προχωρήσει ο εμβολιασμός, μπορεί να μην έχουμε σεζόν μετά τον Αύγουστο, δήλωσε ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για το μέλλον του ελληνικού τουρισμού φέτος το καλοκαίρι.

 

«Το παράδειγμα της Μυκόνου ξεκάθαρα δείχνει ότι είμαστε σε δεύτερη σεζόν Covid. Όπου δεν τηρούνται τα μέτρα κινδυνεύει η τοπική οικονομία με ό,τι αυτό συνεπάγεται» τόνισε σε δήλωση του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος της πανελλήνιας ομοσπονδίας ξενοδόχων Γρηγόρης Τάσιος και υπογραμμίζει: «Ανησυχία υπάρχει, όπως έχω πει πριν από δύο μήνες, τα επιδημιολογικά δεδομένα κρίνουν και την εξέλιξη της σεζόν».

 

Προς το παρόν η χώρα είναι σε καλύτερα επίπεδα από 2020 τονίζει ο κύριος Τάσιος, ωστόσο σημειώνει ότι η Μύκονος ήταν το πρώτο καμπανάκι, εάν δεν τηρηθούν τα μέτρα σχολαστικά και δεν προχωρήσει ο εμβολιασμός, μπορεί να μην έχουμε σεζόν μετά τον Αύγουστο, είπε.

 

Εστιάζοντας στις ακυρώσεις στο νησί των ανέμων, ο πρόεδρος της ΠΟΞ κάνει λόγο για λογικές ακυρώσεις που προέρχονται από Έλληνες και ξένους, όπως εξηγεί.

 

Το μίνι lockdown στη Μύκονο

 

Νέα μέτρα για τη Μύκονο ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, λόγω της έξαρσης του κορωνοϊού στο νησί. Από χτες  Σάββατο, επανήλθε η απαγόρευση νυχτερινής κυκλοφορίας στη Μύκονο, μέτρο που θα ισχύσει έως τις 26 Ιουλίου.

 

Παράλληλα, απαγορεύθηκε η μουσική, όλο το 24ωρο. Πιο αναλυτικά τα μέτρα που ανακοινώθηκαν για τη Μύκονο: Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01.00 το βράδυ έως 06.00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.

 

Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο, αρχής γενομένης από σήμερα ώρα 18:00. Τα μέτρα ισχύουν μέχρι τις 06:00 το πρωί της Δευτέρας 26 Ιουλίου, με ενδιάμεση επαναξιολόγηση της επιδημιολογικής κατάστασης. Ο κ. Χαρδαλιάς δήλωσε ότι στη Μύκονο ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων έχει τετραπλασιαστεί μέσα σε μια εβδομάδα, από 77 στις 7 Ιουλίου σε 318 την Τετάρτη.