Επέτειος δολοφονίας Γρηγορόπουλου: Ελεύθεροι οι δικηγόροι Θανάσης Καμπαγιάννης και Κώστας Παπαδάκης

Επέτειος δολοφονίας Γρηγορόπουλου: Ελεύθεροι οι δικηγόροι Θανάσης Καμπαγιάννης και Κώστας Παπαδάκης Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
0

Ελεύθεροι είναι οι δικηγόροι Θανάσης Καμπαγιάννης και Κώστας Παπαδάκης που προσήχθησαν νωρίτερα μαζί με άλλους πολίτες στην ΓΑΔΑ για παραβίαση των μέτρων για τον κορωνοϊό.

Οι δύο δικηγόροι προσήχθησαν το μεσημέρι με άλλους από το κέντρο της Αθήνας, όπου πολίτες, φορείς και συλλογικότητες επιχείρησαν να προσεγγίσουν το σημείο που έπεσε νεκρός σαν σήμερα πριν δώδεκα χρόνια ο 15χρονος Αλέξης Γρηγορόπουλος χτυπημένος από σφαίρα αστυνομικού , για απότιση φόρου τιμής .

Στην συνέχεια οδηγήθηκαν στην ΓΑΔΑ από όπου με εντολή Εισαγγελέα αφέθηκαν ελεύθεροι.

Σύμφωνα με δήλωση του κ. Παπαδάκη: «Απαγγέλθηκε κατηγορία , σχηματίστηκε δικογραφία και κλήθηκα σε απολογία αφού είχα συλληφθεί από τις 12.30 από την αστυνομία για το αδίκημα 285 ΠΚ. Σύμφωνα με όσα γράφτηκαν στο κείμενο της απολογίας η παραπάνω διαδικασία έγινε μετά από συνεννόηση της αστυνομίας με τον εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης κ. Σπυρόπουλο , ο οποίος έδωσε εντολή να αφεθώ ελεύθερος λόγω ειδικής δωσιδικίας».

Οι δύο νομικοί, ζήτησαν την ποινική και πειθαρχική δίωξη του Αττικάρχη και παντός άλλου υπευθύνου τους οποίους καταγγέλλουν για την «παράνομη σύλληψή τους και την παραβίαση μέτρων κατά του κορωνοϊού καθώς στον ίδιο χώρο κράτησης υπήρχαν 80 άτομα μαζί και οι αστυνομικοί οι οποίοι με τα ίδια γάντια ερευνούσαν τα πράγματά τους».

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γυναικοκτονία Κυριακής Γρίβα: «Πιθανότατα να ήξερε ότι με πέντε μαχαιριές την σκότωνε» κατέθεσε ο ψυχίατρος

Ελλάδα / Γυναικοκτονία Κυριακής Γρίβα: «Μάλλον ήξερε ότι με πέντε μαχαιριές την σκότωνε» κατέθεσε ο ψυχίατρος

Ο ψυχίατρος στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού που παρακολουθεί τον 40χρονο, σημείωσε πως μέχρι σήμερα δεν έχει πει τίποτα για τη δολοφονία της Κυριακής
LIFO NEWSROOM
ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Ελλάδα / Δολοφονία στην Αγία Παρασκευή: Το παρελθόν του θύματος με τον σύντροφο της πρώην γυναίκας του - Τι κατέθεσε ο δράστης

Ως ηθικός αυτουργός συνελήφθη η 43χρονη πρώην σύζυγος του καθηγητή που δολοφονήθηκε και ως φυσικός αυτουργός ο 35χρονος σύντροφός της - Τα 3 στοιχεία που οδήγησαν στην εξιχνίαση
LIFO NEWSROOM