«Επάνοδο στην εκκλησιαστικότητα» ζητά ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου: «Είναι η Εκκλησία κομμωτήριο ή σούπερ μάρκετ;»

«Επάνοδο στην εκκλησιαστικότητα» ζητά ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου: «Είναι η Εκκλησία κομμωτήριο ή σούπερ μάρκετ;» Facebook Twitter
0

Την επάνοδο «όχι μόνο στην κανονικότητα, αλλά και στην εκκλησιαστικότητα» δήλωσε πως αναμένει εν όψει των ανακοινώσεων του πρωθυπουργού για τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων, ο μητροπολίτης Ναυπάκτου, Ιερόθεος.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ, ο κ. Ιερόθεος είπε ότι η απόφαση που έστειλε η επιτροπή εμπειρογνωμόνων στον πρωθυπουργό, «κινείται περίπου σε αυτά που λέει ο Αρχιεπίσκοπος χωρίς να θέτει θέμα πίστεως».

«Eφόσον το πρόβλημα είναι στον συνωστισμό, εκεί θα λάβουμε όλα τα μέτρα, θα κάνουμε αυτά που μας έχουν υποδείξει. Τώρα αν έχουν άλλους λόγους, δεν το γνωρίζω», τόνισε ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου.

Ο ίδιος, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου ότι οι εκκλησίες θα ανοίξουν σταδιακά και δεν θα ικανοποιηθεί το αίτημα που διατυπώνει στην επιστολή του ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, τόνισε πως ένιωσε μιαν απογοήτευση, προσθέτοντας:

«Τελικά τι είναι γι' αυτούς η Εκκλησία. Τι είναι η Εκκλησία, είναι ένα σωματείο, είναι ένα σουπερ μάρκετ; Είναι χειρότερο από το σουπερ μαρκετ, είναι χειρότερο από το κομμωτήριο; Τι είναι η εκκλησία; Δεν είναι ένας θείος οργανισμός ο οποίος έχει παράδοση 20 αιώνων;».

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ