Επαναλειτουργούν σήμερα τα κέντρα περιποίησης νυχιών - Το ωράριο λειτουργίας και τα μέτρα ασφαλείας

Επαναλειτουργούν σήμερα τα κέντρα περιποίησης νυχιών - Το ωράριο λειτουργίας και τα μέτρα ασφαλείας Facebook Twitter
pixabay
0

Σε επαναλειτουργία τίθενται μετά το lockdown από σήμερα οι υπηρεσίες μανικιούρ- πεντικιούρ και οι υπηρεσίες ποδολογίας και καλλωπισμού νυχιών.

Όπως ανακοινώθηκε χτες, μετά τα κομμωτήρια, τα κουρεία, τα βιβλιοπωλεία και τα ΚΤΕΟ ανοίγουν από σήμερα με διευρυμένο ωράριο και οι επιχειρήσεις μανικιούρ - πεντικιούρ και μόνο.

Βασικός κανόνας είναι η υποχρεωτική τη χρήση μάσκας προστασίας για το προσωπικό και τους πελάτες και ωράριο λειτουργίας (προαιρετικό) καθορίζεται από 7 π.μ. έως 9 μ.μ.

Οι ειδικοί όροι λειτουργίας για τις υπηρεσίες μανικιούρ- πεντικιούρ/ ΚΑΔ 96.02.13.04 και για τις υπηρεσίες ποδολογίας και καλλωπισμού νυχιών/ ΚΑΔ 96.02.13.05 σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, είναι οι εξής:

- Οι πελάτες θα προσέρχονται μόνο κατόπιν ραντεβού μέσω τηλεφώνου και ηλεκτρονικών μέσων.

- Οι επιχειρήσεις οφείλουν κατά την ημερήσια έναρξη λειτουργίας τους να συμπληρώνουν κατάλογο με τα ραντεβού των πελατών, ο οποίος θα επιδεικνύεται στα ελεγκτικά όργανα.

- Απόσταση μεταξύ θέσεων εργασίας: 2 μέτρα.

- Ανάπτυξη διαχωριστικού πετάσματος τύπου plexiglass.

- Υποχρεωτική χρήση μάσκας προστασίας για το προσωπικό και τους πελάτες.

- Υποχρεωτική χρήση γαντιών μιας χρήσης από το προσωπικό εργασίας.

- Ωράριο λειτουργίας (προαιρετικό) από 7 π.μ. έως 9 μ.μ

- Προαιρετική λειτουργία τις Κυριακές, 20 και 27 Δεκεμβρίου σύμφωνα με το ως άνω ωράριο.

- Οι επιχειρήσεις με χώρους έως 100 τμ θα εξυπηρετούν μέχρι 4 πελάτες και για χώρους πάνω από 100 τμ θα μπορεί να προστίθεται ένας πελάτης ανά 15 τμ.

Ο πληθυσμός των πελατών είναι ενιαίος, ανεξαρτήτως επιπέδων ορόφων.

Παπαθανάσης: Είναι πιο ασφαλές από το να λειτουργούν με μαύρη εργασία


Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, μίλησε στο Mega για το πώς γίνεται η εφαρμογή του click away, τις αλλαγές στις αρχικές αποφάσεις, και τους λόγους που οδήγησαν σε αυτές.

Σχολιάζοντας την αλλαγή στην αρχική απόφαση που ήταν να μην ανοίξουν τα κέντρα περιποίησης νυχιών, ο κ. Παπαθανάσης είπε ότι «Προσθέσαμε μέσα ασφαλείας, και έχουμε προσθέσει πλαστικό μεταξύ πελάτη και εργαζόμενου για να εξασφαλίσουμε την ασφαλή λειτουργία. Είδαμε ότι είναι πιο ασφαλές να λειτουργήσουμε οργανωμένα από το να λειτουργούν με μαύρη εργασία».

«Δεν πιεστήκαμε από κανέναν. Κρίθηκε την Παρασκευή ότι σωστό θα ήταν να λειτουργήσουν τα κομμωτήρια, αλλά θα υπήρχε μεγάλη προσπάθεια καταστρατήγησης για τις υπηρεσίες για τα νύχια, αν δεν άνοιγαν. Ελήφθη η απόφαση να ανοίξουν, για να μπορέσουμε να επιτρέψουμε να λειτουργήσει κάτι με κανόνες. Σε μια τέτοια εποχή πολλά πράγματα κρίνονται και στην πορεία της εξέλιξης, δεν τα έχεις έτοιμα από την πρώτη στιγμή», πρόσθεσε ο ίδιος.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χειμερινοί προορισμοί: Τι πληρότητα θα δούμε φέτος και τι τιμές στα καταλύματα;

Ρεπορτάζ / Χειμερινοί προορισμοί: Τι πληρότητα θα δούμε φέτος και τι τιμές στα καταλύματα;

Επηρεάζουν οι ανατιμήσεις και η ακρίβεια τις επιλογές των Ελλήνων και, κυρίως, μετά από ένα συναρπαστικό καλοκαίρι, ποια είναι η πραγματική κατάσταση στον λεγόμενο εσωτερικό τουρισμό;
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ