Empire Navigation: Καλά στην υγεία τους οι 19 ναυτικοί του ελληνόκτητου τάνκερ που κατέλαβε το Ιράν

Empire Navigation: Καλά στην υγεία τους οι 19 ναυτικοί του ελληνόκτητου τάνκερ που κατέλαβε το Ιράν Facebook Twitter
0

Καλά στην υγεία τους και ασφαλείς είναι τα 19 μέλη του πληρώματος του ελληνόκτητου τάνκερ που κατέλαβε το Ιράν, σύμφωνα με ανακοίνωση της Empire Navigation, διαχειρίστριας εταιρείας του «St. Nikolas».

Το τάνκερ βρίσκεται στο αγκυροβόλιο του Μπαντάρ Αμπάς, στο Ιράν. Τοπικός αντιπρόσωπος της ασφαλιστικής εταιρείας P&I Club επικοινώνησε με τις ιρανικές αρχές και οι ναυτικοί είναι καλά στην υγεία τους και ασφαλείς, σύμφωνα με την Empire Navigation. 

Υπενθυμίζεται ότι το πλήρωμα αποτελείται από έναν Έλληνα και 18 Φιλιππινέζους. Η εταιρεία επανέλαβε ότι κύριο μέλημά της παραμένει η ασφάλεια του πληρώματος. 

Από τις 11 Ιανουαρίου, όταν το ιρανικό πολεμικό ναυτικό κατέλαβε το τάνκερ, η εταιρεία δεν έχει αποκαταστήσει την άμεση επικοινωνία με το «St. Nikolas». Από εκείνη τη στιγμή είναι απενεργοποιημένα όλα τα δορυφορικά συστήματα επικοινωνίας του πλοίου. 

Το δεξαμενόπλοιο, με σημαία Νήσων Μάρσαλ, είχε φορτώσει περίπου 145.000 τόνους αργό πετρέλαιο από τη Βασόρα και είχε προορισμό την πόλη Αλιαγά της Τουρκίας. Η τουρκική πετρελαϊκή εταιρεία Tupras είχε ναυλώσει το πλοίο. 

Στην ανακοίνωσή της η Empire Navigation επισημαίνει ότι παρέχει υπηρεσία ψυχολογικής υποστήριξης στις οικογένειες των ναυτικών, η οποία θα προσφερθεί και στα μέλη του πληρώματος, μετά την επιστροφή τους, για όσο κρίνουν σκόπιμο οι ειδικοί. 

Το χρονικό της κατάληψης του τάνκερ 

Στις 11 Ιανουαρίου ένοπλοι ανέβηκαν στο τάνκερ, ενώ το πλοίο έπλεε ανοιχτά της Σόχαρ του Ομάν. 

Λίγες ώρες αργότερα, το ιρανικό πολεμικό ναυτικό ανακοίνωσε ότι κατέλαβε το πλοίο, με δικαστική εντολή. Τα ΜΜΕ της χώρας ανέφερε πως επρόκειτο για αντίποινα, λόγω αντίστοιχης κίνησης που είχαν κάνει πέρυσι οι ΗΠΑ, με το ίδιο δεξαμενόπλοιο.  

Το «St. Nikolas», με σημαία Νήσων Μάρσαλ, είχε φορτώσει περίπου 145.000 τόνους αργό πετρέλαιο από τη Βασόρα και είχε προορισμό την πόλη Αλιαγά της Τουρκίας. Η τουρκική πετρελαϊκή εταιρεία Tupras είχε ναυλώσει το πλοίο. 

Πέρυσι οι ΗΠΑ κατάσχεσαν ίδιο τάνκερ, στο πλαίσιο εφαρμογής κυρώσεων, όταν αυτό είχε το όνομα «Suez Rajan». Τότε οι ΗΠΑ ανέφεραν πως οι Φρουροί της Επανάστασης προσπαθούσαν να πουλήσουν λαθραίο πετρέλαιο στην Κίνα, παραβιάζοντας τις αμερικανικές κυρώσεις. 

Το Σάββατο δόθηκε στη δημοσιότητα βίντεο που δείχνει τη στιγμή που οι ένοπλοι φτάνουν με ελικόπτερο στο πλοίο και το καταλαμβάνουν. 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φωτιά στον Ωρωπό: ;Επιχειρούν ξανά τα εναέρια μέσα - Μάχη με τους ανέμους

Ελλάδα / Φωτιά στον Ωρωπό: Επιχειρούν ξανά τα εναέρια μέσα - Μάχη με τους ανέμους

Καλύτερη η εικόνα της φωτιάς - Με το πρώτο φως της ημέρας σηκώθηκαν και τα εναέρια μέσα - Σε ετοιμότητα για εκκένωση βρίσκεται η δομή μεταναστών στη Μαλακάσα, για προληπτικούς λόγους
LIFO NEWSROOM
Θεσσαλονίκη: Καταδίκη 7 ατόμων για υπερκοστολογήσεις σε κατασκευή στην Εγνατία Οδό

Ελλάδα / Θεσσαλονίκη: Καταδίκη 7 ατόμων για υπερκοστολογήσεις σε κατασκευή στην Εγνατία Οδό

Μετά από πολύμηνη δίκη, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης έκρινε ενόχους - χωρίς να τους αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό - συνολικά 7 από τους 15 κατηγορούμενους
LIFO NEWSROOM
Ειρήνη Μουρτζούκου: Για «αδίστακτη δράση» μιλά το κατηγορητήριο - Τι αναφέρει για τους θανάτους των βρεφών 

Ελλάδα / Ειρήνη Μουρτζούκου: Για «αδίστακτη δράση» μιλά το κατηγορητήριο - Τι αναφέρει για τους θανάτους των βρεφών 

Αποπειράθηκε τέσσερις φορές να αφαιρέσει τη ζωή ενός από τα δύο παιδιά της, αναφέρει μεταξύ άλλων το κατηγορητήριο - Η Ειρήνη Μουρτζούκου επέστρεψε στη ΓΑΔΑ, όπου κρατείται μέχρι την απολογία της
LIFO NEWSROOM