Αστυνομικοί συνόδεψαν σήμερα υπαλλήλους της πολεοδομίας του δήμου Ζωγράφου εντός του χώρου του Μετσόβιου Πολυτεχνείου μετά από καταγγελία για παράνομη κατασκευή από ομάδα αγνώστων ατόμων εντός της σχολής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών.

 

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, έπειτα από συνεννόηση με την αρμόδια εισαγγελέα και την πρυτανική αρχή, ένας αυθαίρετος τοίχος κατεδαφίστηκε ενώ απομακρύνθηκαν και οικοδομικά υλικά από συνεργεία του Δήμου.

 

ΕΜΠ: Έχτιζαν παράνομη κατασκευή μέσα στο χώρο του πανεπιστημίου
Πηγή: Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

 

Σημειώνεται ότι χθες, ο κοσμήτορας της σχολής, Σταύρος Κουρκούλης μαζί με δύο μέλη του πανεπιστημίου προσπάθησαν να σταματήσουν εν εξελίξει εργασίες ανέγερσης του τοίχου έξω από τα αμφιθέατρα καθώς δεν υπήρχε οικοδομική άδεια. 

 

ΕΜΠ: Έχτιζαν παράνομη κατασκευή μέσα στο χώρο του πανεπιστημίου
Πηγή: Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

 

Τότε, σύμφωνα πάντα με την αστυνομία, ομάδα φοιτητών που βρίσκονταν στο σημείο και λειτουργούσαν ως ομάδα περιφρούρησης, τους απώθησαν και τους εξύβρισαν.

 

Στη συνέχεια, ο κ. Κουρκούλης μετέβη στο αστυνομικό τμήμα του Ζωγράφου όπου κατήγγειλε το γεγονός και σχηματίστηκε δικογραφία «περί ελέγχου και προστασίας του δομημένου περιβάλλοντος».

 

Επίσης, η αστυνομία πραγματοποιεί οργανωμένη επιχείρηση για τον εντοπισμό του οδηγού του αυτοκινήτου που μετέφερε τα οικοδομικά υλικά και ακόμη τριών ατόμων που συμμετείχαν στις εργασίες της παράνομης κατασκευής.