LIVE!

ΕΛ.ΑΣ.: Διοικητική έρευνα για «εικονικά σύμφωνα συμβίωσης» από νέους συνοριοφύλακες

Αστυνομικός Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: Motionteam
0

Διοικητική έρευνα διεξάγει το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., έπειτα από δημοσιεύματα περί υπογραφής εικονικών συμφώνων συμβίωσης από νέους συνοριοφύλακες

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας evros-news, από τους 250 νέους συνοριοφύλακες που έχουν προσληφθεί, δεκάδες έχουν υπογράψει εικονικά σύμφωνα συμβίωσης- τα οποία ξεπερνούν ακόμη και τα 100- προκειμένου να εξασφαλίσουν τα πέντε μόρια που μπορεί να πάρει κάποιος, με στόχο να τοποθετηθούν στην Αστυνομική Διεύθυνση Αλεξανδρούπολης. 

Οι περισσότεροι, αναφέρει το ίδιο δημοσίευμα, θέλουν να παραμείνουν στην Αλεξανδρούπολη και να υπηρετούν στα τρία τμήματα συνοριακής φύλαξης που ανήκουν σε αυτή, δηλαδή σε Φέρες, Τυχερό και Σουφλί, όπου προβλέπεται να τοποθετηθούν συνολικά 115 συνοριοφύλακες. 

Στη γραπτή δήλωση επιθυμίας τοποθέτησης, που συμπληρώνουν οι συνοριοφύλακες, αναφέρουν αν είναι παντρεμένοι, έχουν παιδιά, ή έχουν υπογράψει σύμφωνο συμβίωσης. Σε αυτή την περίπτωση παίρνουν επιπλέον πέντε μόρια και μπορεί να βελτιώσουν τη σειρά κατάταξης για τις 115 θέσεις στην αστυνομική διεύθυνση Αλεξανδρούπολης, ενώ οι υπόλοιπες 135 είναι για την αντίστοιχη της Ορεστιάδας. 

Η ΕΛ.ΑΣ ανακοίνωσε πως το αρχηγείο διεξάγει διοικητική έρευνα, με εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου, «σχετικά με καταγγελλόμενα σε δημοσιεύματα που αφορούν στην υπογραφή εικονικών συμφώνων συμβίωσης από νέους συνοριοφύλακες». 
 

Ελλάδα
0

LIVE!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναζητούν τους δράστες της ένοπλης επίθεσης στα Άνω Λιόσια – Στο μικροσκόπιο οι κάμερες ασφαλείας

Ελλάδα / Αναζητούν τους δράστες της ένοπλης επίθεσης στα Άνω Λιόσια – Στο μικροσκόπιο οι κάμερες ασφαλείας

Η Αστυνομία εξετάζει ενδελεχώς οπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή, καθώς και τις τηλεπικοινωνίες του 42χρονου, προκειμένου να διαμορφώσει σαφέστερη εικόνα για τα κίνητρα και τους πιθανούς ηθικούς αυτουργούς της επίθεσης
LIFO NEWSROOM
Η επίσημη ανακοίνωση της Adidas για τα πλάνα με τα drone με φόντο την Ακρόπολη

Ελλάδα / Η επίσημη ανακοίνωση της Adidas για τα πλάνα με τα drone με φόντο την Ακρόπολη

Η εταιρεία, με δήλωσή της, ξεκαθαρίζει ότι η πτήση των drones πραγματοποιήθηκε αποκλειστικά πάνω από τον χώρο του Ζαππείου Μεγάρου, με βάση όλες τις απαραίτητες άδειες που είχαν προηγουμένως ληφθεί
LIFO NEWSROOM
The Upfront Initiative 2025: H ατζέντα του συνεδρίου και όλοι οι ομιλητές

Ελλάδα / The Upfront Initiative 2025: H ατζέντα του συνεδρίου και όλοι οι ομιλητές

65 σημαντικοί ομιλητές, 15 πάνελ, fireside chats και ομιλίες, ένα αναπάντεχο stand-up comedy break και πολλές ακόμα εκπλήξεις στο ολοήμερο συνέδριο για την ισότητα, τη συμπερίληψη, την ποικιλομορφία και την ορατότητα στον εργασιακό χώρο και την κοινωνία.
LIFO NEWSROOM