Με μία διαφορετική υποδοχή των ταξιδιωτών ξεκίνησε η εβδομάδα στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος

 

Πριν από την αναχώρηση για αγαπημένους τόπους σε όλη την Ελλάδα, τους επιβάτες υποδέχθηκε με κλασικά μουσικά έργα το κουαρτέτο εγχόρδων της Ελληνικής Συμφωνικής Ορχήστρα Νέων. 

 

Οι μουσικοί της ΕΛΣΟΝ δέχθηκαν την πρόσκληση από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών και έτσι πραγματοποίησαν το πρώτο καλωσόρισμα της ξεχωριστής αυτής εβδομάδας. 

 

Το «Ελ. Βενιζέλος» υποδέχθηκε με κλασική μουσική τους ταξιδιώτες τους - Η συναυλία της ΕΛΣΟΝ

 

Ποια είναι η Ελληνική Συμφωνική Ορχήστρα Νέων

 

Η Ελληνική Συμφωνική Ορχήστρα Νέων (ΕΛΣΟΝ) ιδρύθηκε το 2017 από τον αρχιμουσικό Διονύση Γραμμένο, αποτελούμενη από νέους Έλληνες μουσικούς από όλη την ελληνική επικράτεια αλλά και Έλληνες μουσικούς που ζουν στο εξωτερικό. Στα τρία χρόνια της λειτουργίας της πάνω από 100 Έλληνες μουσικοί έχουν επιλεγεί, κατόπιν ακροάσεων, να συμμετάσχουν με την ορχήστρα, ενώ πάνω από 2.000 νέοι έλαβαν μέρος στις εκπαιδευτικές της δράσεις. Ως σήμερα, η ΕΛΣΟΝ έχει πραγματοποιήσει εννέα συναυλίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

 

Το «Ελ. Βενιζέλος» υποδέχθηκε με κλασική μουσική τους ταξιδιώτες τους - Η συναυλία της ΕΛΣΟΝ

 

Το έργο της ορχήστρας πρόσφατα αναγνωρίστηκε διεθνώς με την επιλογή της ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Εθνικών Ορχηστρών Νέων (European Federation of National Youth Orchestras). Μεταξύ άλλων, μέσω αυτής της συνεργασίας δίνεται η ευκαιρία στους μουσικούς της να εκπροσωπούν την ορχήστρα στο εξωτερικό, συμπράττοντας με άλλες Εθνικές Ορχήστρες Νέων, στο πλαίσιο του προγράμματος ανταλλαγής MusXchange που συγχρηματοδοτείται από το Creative Europe Programme της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

 

Το «Ελ. Βενιζέλος» υποδέχθηκε με κλασική μουσική τους ταξιδιώτες τους - Η συναυλία της ΕΛΣΟΝ

 

Η ΕΛΣΟΝ είχε φέτος τη μεγάλη τιμή να προσκληθεί για την εναρκτήρια συναυλία του Φεστιβάλ Young
Euro Classic, τη σημαντικότερη πλατφόρμα στον κόσμο για διεθνείς νέους μουσικούς ορχήστρας στην παράδοση της ευρωπαϊκής κλασσικής μουσικής, στο Konzerthaus του Βερολίνου.

 

 


Η Ελληνική Συμφωνική Ορχήστρα Νέων λειτουργεί με χρηματοδότηση του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση, ενώ μέσω της συνεργασίας της με την Εθνική Λυρική Σκηνή φιλοξενείται στις νέες εγκαταστάσεις της στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.