Εκτάκτως στις Σέρρες ο Χαρδαλιάς, μετά τα 154 κρούσματα σε 3 ημέρες- «Η κατάσταση είναι δύσκολη»

Εκτάκτως στις Σέρρες ο Χαρδαλιάς, μετά τα 154 κρούσματα σε 3 ημέρες- «Η κατάσταση είναι δύσκολη» Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

«Προφανώς η κατάσταση είναι δύσκολη», δήλωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς, φτάνοντας στις Σέρρες, για την έκτακτη σύσκεψη που γίνεται σήμερα, λόγω της έξαρσης του κορωνοϊού στην περιοχή.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, επισκέπτονται εσπευσμένα σήμερα τις Σέρρες, καθώς σε αυτή την περιφερειακή ενότητα έχουν καταγραφεί 154 κρούσματα τις τελευταίες τρεις ημέρες.

Από τα 935 κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα που ανακοινώθηκαν χθες, τα 54 εντοπίστηκαν στις Σέρρες. Από αυτά, τα 3 συνδέονται με γνωστή συρροή και 9 αναφέρουν επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα. Την Παρασκευή είχαν ανακοινωθεί 35 κρούσματα στη συγκεκριμένη περιφερειακή ενότητα και την Πέμπτη 65 νέες μολύνσεις.

Όταν ρωτήθηκε, εισερχόμενος στη σύσκεψη, αν υπάρχει περίπτωση οι Σέρρες να πάνε στο «κόκκινο» επίπεδο κινδύνου διασποράς, ο κ. Χαρδαλιάς απάντησε: «Δεν υπάρχει θέμα "κόκκινου", το θέμα είναι να κρατήσουμε τα μέτρα και να δουλέψουν».

Στις Σέρρες ο κ. Χαρδαλιάς πραγματοποιεί ευρεία σύσκεψη, στην οποία συμμετέχουν ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο αντιπεριφερειάρχης Σερρών, Παναγιώτης Σπυρόπουλος, ο δήμαρχος της πόλης, Αλέξανδρος Χρυσάφης και άλλοι δήμαρχοι της περιοχής.

Από τις 23 Οκτωβρίου η περιφερειακή ενότητα Σερρών είναι στο «πορτοκαλί», το επίπεδο 3 (αυξημένης επιτήρησης) στον Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας από τον κορωνοϊό. Κάτι που σημαίνει ότι η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, ενώ ισχύει νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας, από τις 00:30 έως τις 05:00.

Ο κ. Χαρδαλιάς είχε απευθύνει έκκληση στους κατοίκους των Σερρών να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να τηρούν κατά γράμμα τα μέτρα αυτοπροστασίας ενώ κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψής του στη Θεσσαλονίκη είχε δηλώσει ότι «Οι Σέρρες είναι on alert» καθώς υπάρχει «τεράστιο θέμα, διότι η έξαρση είναι εξαιρετικά επιθετική».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

 

 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ