Εκτάκτως στην Θήβα οι σεισμολόγοι- Τι αποφάσισαν στην σύσκεψη

Εκτάκτως στην Θήβα οι σεισμολόγοι- Τι αποφάσισαν στην έκτακτη σύσκεψη Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου. EUROKINISSI
0

Στο μικροσκόπιο της επιτροπής εκτίμησης σεισμικού κινδύνου μπήκε η παρατεταμένη σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή της Θήβας μετά και τον τελευταίο σεισμό στο Αρκαλοχώρι.

Η επιτροπή πραγματοποίησε έκτακτη σύσκεψη στις 9.30 το βράδυ της Τετάρτης για να αποτιμήσει όλα τα έως τώρα δεδομένα στην περιοχή.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας εισηγήθηκε να μεταβούν άμεσα στην περιοχή της Θήβας οι σεισμολόγοι και οι αρμόδιοι κρατικοί φορείς για να εξετάσουν την κατάσταση επιτόπου.

Επιπλέον εισηγήθηκε την ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση καθώς, όπως είπε, «οφείλουμε να είμαστε προετοιμασμένοι».

Νωρίτερα ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος, μιλώντας στην ΕΡΤ με αφορμή τη σημερινή σύσκεψη, σημείωσε ότι το κρίσιμο ερώτημα είναι αν ο κίνδυνος πέρασε και κατά πόσο υπάρχει πλέον ανάγκη εφαρμογής του επιχειρησιακού σχεδίου «Εγκέλαδος» για τη Θήβα.

Όπως ανέφερε, στη συνεδρίαση της Επιτροπής στις 21 Ιουλίου για το Αρκαλοχώρι και τη Θήβα, «είπαμε ομόφωνα 20 άνθρωποι ότι και στη μία και στην άλλη περιοχή η παρατεινόμενη σεισμική έξαρση και πρόσθετα στοιχεία […] μας δείχνουν ότι δεν αποκλείεται η γένεση ισχυρότερου σεισμού και στη μία περιοχή και στην άλλη, χωρίς να συνδέονται οι δύο περιοχές γεωδυναμικά».

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ