Έκτακτα μέτρα από την ΕΛ.ΑΣ για την ασφάλεια στις γειτονιές

Έκτακτα μέτρα από την ΕΛ.ΑΣ για την ασφάλεια στις γειτονιές Facebook Twitter
5

Επεκτείνεται ο θεσμός του Αστυνομικού της Γειτονιάς σε 36 νέες περιοχές σε όλη την Ελλάδα προκειμένου όπως αναφέρει η ΕΛΑΣ να εξασφαλίσει την προστασία των πολιτών από τους επιτήδειους που θα επιχειρήσουν να εκμεταλλευθούν την αγωνία και την ανησυχία τους.

 Αναλυτικά η ανακοίνωση

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτών, της εμπέδωσης του αισθήματος ασφάλειας και της προστασίας τους από επιτήδειους ή κυκλώματα που θα επιχειρήσουν να εκμεταλλευθούν την αγωνία και την ανησυχία τους, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αποφάσισε τα εξής:

1. Επέκταση του θεσμού του Αστυνομικού της Γειτονιάς σε 36 νέες περιοχές σε όλη την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, από σήμερα (29.06.2015), ο θεσμός του Αστυνομικού της Γειτονιάς, θα εφαρμόζεται:

σε οκτώ (8) Αστυνομικά Τμήματα της Αττικής (Καλλιθέας, Πατησίων, Παγκρατίου, Α΄ Αχαρνών, Α΄ Γλυφάδας, Χαλανδρίου, Νίκαιας και Δημοτικού Θεάτρου),
σε τέσσερα (4) Αστυνομικά Τμήματα της Θεσσαλονίκης (Ευόσμου, Τούμπας – Τριανδρίας, Αναλήψεως και Αμπελοκήπων) και
σε είκοσι τέσσερα (24) Αστυνομικά Τμήματα στην υπόλοιπη Ελλάδα: (Κιλκίς, Σερρών, Βέροιας, Ιωαννίνων, Ηγουμενίτσας, Α΄ Λάρισας, Β΄ Λάρισας, Βόλου, Νέας Ιωνίας Βόλου, Α΄ Ηρακλείου, Β΄ Ηρακλείου, Χανίων, Ρόδου, Κορίνθου, Καλαμάτας, Άργος, Κομοτηνής, Ξάνθης, Καβάλας, Κέρκυρας, Χαλκίδας, Λαμίας, Β΄ Πατρών και Αγρινίου).
Γίνεται γνωστό ότι ήδη δόθηκαν οδηγίες στους Αστυνομικούς της Γειτονιάς να επιδεικνύουν ιδιαίτερη ευαισθησία και φροντίδα στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, με προτεραιότητα στη φροντίδα και εξυπηρέτηση των ΑμεΑ και των υπερηλίκων.

2. Τηλεφωνική γραμμή επικοινωνίας με την Ελληνική Αστυνομία

Επίσης το Υπουργείο μας θέτει στην υπηρεσία του κοινού τον αριθμό κλήσης 11188 προκειμένου να μην αισθανθεί κανένας πολίτης μόνος και αβοήθητος.

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

4 σχόλια
Είμαι σε σοβαρές σκέψεις. Έλεγα να έρθω στην Ελλάδα για διακοπές, αλλά μάλλον θα το ακυρώσω. Δυστυχώς απ' ότι ξέρω θα το κάνουν και πολλοί γνωστοί μου και μάλιστα Γερμανοί που λατρεύουν την Ελλάδα. Κρίμα... μα αλήθεια τώρα είναι τόσο τρομακτική η κατάσταση εκει; :-(

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ