Το ΕΚΠΑ στα 400 κορυφαία πανεπιστήμια παγκοσμίως

Το ΕΚΠΑ στα 400 κορυφαία πανεπιστήμια παγκοσμίως Facebook Twitter
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ / EUROKINISSI
0

Τέσσερα ελληνικά πανεπιστήμια κατατάσσονται ανάμεσα στα 1.000 καλύτερα παγκοσμίως με κορυφαίο το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ)

Ακολουθούν το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Πανεπιστήμιο Κρήτης και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, σύμφωνα την Παγκόσμια Ακαδημαϊκή Αξιολόγηση των Πανεπιστημίων (AcademicRanking of World Universities -ARWU), γνωστή και ως «Κατάταξη της Σαγκάης».

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΕΚΠΑ, «η εν λόγω κατάταξη θεωρείται ως μία από τις τρεις σημαντικότερες παγκόσμιες κατατάξεις. Μεθοδολογικά αξιολογείται κάθε Πανεπιστήμιο που διαθέτει αποφοίτους και καθηγητές βραβευμένους με Νόμπελ ή άλλα σημαντικά βραβεία, ερευνητές των οποίων τα άρθρα έχουν υψηλή επιστημονική απήχηση και επίδραση, και άρθρα και δημοσιεύσεις στα σημαντικά περιοδικά Natureκαι Science. Επιπλέον, στον πίνακα βρίσκονται Πανεπιστήμια με σημαντικό αριθμό δημοσιεύσεων που έχουν συμπεριληφθεί στη βάση Science-Citation Index-Expanded (SCIE) και στη βάση Social Science Index Citation Index (SSCI)».

Από την κατάταξη του 2019 και πέρα, δημοσιεύεται πίνακας με τα 1.000 καλύτερα πανεπιστήμια παγκοσμίως.

Κορυφαίο ελληνικό Πανεπιστήμιο αναδεικνύεται για άλλη μια χρονιά το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (θέσεις 301-400). Στις θέσεις 501 έως 1.000 βρίσκονται τρία ελληνικά πανεπιστήμια και πιο συγκεκριμένα στις θέσεις 501-600 το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Πανεπιστήμιο Κρήτης στις θέσεις 601-700, και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στις θέσεις 801-900.

Το ΕΚΠΑ στα 400 κορυφαία ΑΕΙ παγκοσμίως Facebook Twitter

«Με βάση τα δεδομένα, το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών βρίσκεται περίπου στο 1,3% των καλύτερων Πανεπιστημίων παγκοσμίως» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΕΚΠΑ, συμπληρώνοντας: «Υπολογίζοντας αντίστοιχα τη θέση των υπόλοιπων ελληνικών πανεπιστημίων το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης βρίσκεται στο 1,9% , το Πανεπιστήμια Κρήτης στο 2,25% και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στο 2,9% των καλύτερων πανεπιστημίων παγκοσμίως».

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ