Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για την εν ψυχρώ δολοφονία δύο γυναικών από αστυνομικό, έξω από σούπερ μάρκετ στην Κηφισιά χθες το απόγευμα. 

 

Ο 35χρονος ένστολος και πρώην σύζυγος μίας εκ των δύο γυναικών, περίμενε τα θύματά του έξω από το υπαίθριο πάρκινγκ της επιχείρησης. Γνώριζε πως οι δύο φίλες θα έβγαιναν για διάλειμμα από τη δουλειά τους. Λίγο μετά τις 6μ.μ, οι γυναίκες βγήκαν ανυποψίαστες από το σούπερ μάρκετ και μπήκαν σε ένα μικρό αυτοκίνητο για να ξεκουραστούν. Μόλις τις είδε, πλησίασε και τις σκότωσε με το υπηρεσιακό του όπλο. 

 

Έγκλημα στην Κηφισιά: Ο αστυνομικός είχε στήσει «ενέδρα θανάτου» στο πάρκινγκ

 

Έγκλημα στην Κηφισιά: Ο αστυνομικός είχε στήσει «ενέδρα θανάτου» στο πάρκινγκ

 

Μετά το διπλό φονικό, ο δράστης τράπηκε σε φυγή, με αποτέλεσμα η ΕΛ.ΑΣ να υποθέσει αρχικά πως επρόκειτο για υπόθεση ληστείας μετά φόνου. Το ίδιο υπέθεσαν και οι πελάτες του καταστήματος, με ορισμένους από αυτούς να φωνάζουν έντρομοι «ληστεία», σύμφωνα με μαρτυρίες. Στις 6:35μ.μ, μοτοσικλεσιστές της ΔΙ.ΑΣ έλαβαν σήμα και, μέσα σε λίγα λεπτά, εντόπισαν και σταμάτησαν το μαύρο Suzuki Vitara. Στον έλεγχο που ακολούθησε βρήκαν το όπλο και αφού πέρασαν χειροπέδες στον συνάδελφό τους, τον οδήγησαν στην Ασφάλεια.

 

Οι αστυνομικοί εκτιμούν πως ο δράστης επιχειρούσε να επανασυνδεθεί με τον θύμα του αλλά η γυναίκα είχε απορρίψει κατηγορηματικά τις «κρούσεις του». Ο συλληφθείς, που υπηρετούσε σε τμήμα της Βορειοανατολικής Αττικής, όταν συνελήφθη από τους συναδέλφους του φέρεται να είπε: «Χωρίσαμε. Πήρε τα παιδιά, τα πήγε στους γονείς της στη Θήβα, τα άφησε και αυτή έκανε τη ζωή της». Ο συζυγοκτόνος είχε αποκτήσει με το θύμα του ένα αγόρι ηλικίας 8 ετών και ένα κορίτσι 5 ετών. Υπηρετούσε στην αστυνομία από το 2007.