Ο αστυνομικός Χρήστος Βαρδίκος ήταν από τους πρώτους που έφτασαν στο σπίτι στα Γλυκά Νερά κι εκείνος που πήρε αγκαλιά το μωρό της Καρολάιν για να το ηρεμήσει, να το ζεστάνει και να το απομακρύνει από τον τόπο του εγκλήματος. 


«Ομολογία του δράστη… και κάπως έτσι γράφεται, ουσιαστικά, ο επίλογος στο έγκλημα που συγκλόνισε… Ένας επίλογος που κανείς μας δεν ήθελε να πιστέψει ότι μπορεί να υπάρξει… κι όμως… το απόλυτο μαύρο… με την ομολογία του, το απόλυτο μαύρο κατέκλυσε την ψυχή μου. Η Λυδία “μου”, το μωρό “μου”, σήμερα έμεινε ορφανό από γονείς… Οι σκέψεις και οι προσευχές μου είναι μαζί της, όπως και οι προσευχές όλης της Ελλάδας…» έγραψε σε ανάρτησή του ο αξιωματικός της αστυνομίας, μετά την ομολογία του 32χρονου Μπάμπη Αναγνωστόπουλου πως ήταν ο δολοφόνος της συζύγου και της μητέρας του παιδιού του. 
 

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Η ανάρτηση του αστυνομικού που πήρε αγκαλιά το μωρό - «Ορφανή η Λυδία μου»


Μιλώντας στο τρίτο επεισόδιο Deep Blue της ΕΛ.ΑΣ., ο αρχιφύλακας της Άμεσης Δράσης είχε παραδεχτεί πως «όσος καιρός και να περάσει είναι δεδομένο ότι ένα κομμάτι από την καρδιά μου θα έχει μείνει σε αυτό το δωμάτιο», κάνοντας λόγο για «συναισθηματική κατάρρευση». Είπε ακόμη ότι η εικόνα που έχει χαραχτεί στο μυαλό του και δεν θα ξεχάσει ποτέ είναι το μωρό πάνω στο κρεβάτι, δίπλα στη νεκρή μητέρα του.

 

«Διαπιστώσαμε ότι η γυναίκα ήταν νεκρή, πάνω στο κρεβάτι μπρούμυτα. Ακριβώς δίπλα της πάνω στο κρεβάτι ήταν το μωρό με τα γόνατά του στο κρεβάτι, ακούμπαγε πάνω στη μάνα του και αριστερά από το κρεβάτι, δεμένος κάτω ήταν ο σύζυγος. Κάναμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες. Οι συνάδελφοι έλυσαν τον σύζυγο. Εγώ ασχολήθηκα με τη νεκρή για να διαπιστώσουμε ότι όντως ήταν νεκρή και κατόπιν πήρα το μωρό στην αγκαλιά μου. Ήταν μόνο με την πάνα. Το πήρα αγκαλιά, έβαλα την κουβερτούλα του και πήγαμε κάτω για να σφραγίσουμε τη σκηνή του εγκλήματος για να μην την… μολύνουμε. Το μωρό το κρατούσα αγκαλιά περίπου μισή ώρα. Καθίσαμε λίγο στο περιπολικό για να ζεσταθεί μέχρι να έρθουν οι γιαγιάδες και οι παππούδες για να το δώσουμε», τόνισε μεταξύ άλλων.