Έβρος: Φαρμακοποιός έβγαζε ψευδή αρνητικά τεστ για ανεμβολίαστους υπαλλήλους

Έβρος: Συνελήφθη φαρμακοποιός κατηγορούμενος ότι δήλωνε ψευδή αρνητικά rapid test Facebook Twitter
Πηγή: Eurokinissi.
0

Ένας φαρμακοποιός συνελήφθη στην ευρύτερη περιοχή του Σουφλίου στον Έβρο, κατηγορούμενος ότι καταχωρούσε στο σύστημα ΗΔΙΚΑ αρνητικά πιστοποιητικά κορωνοϊού, υπαλλήλων που είναι ανεμβολίαστοι χωρίς να τους υποβάλλει ωστόσο σε rapid test.

Σύμφωνα με πληροφορίες του evros-news.gr, η ασφάλεια Αλεξανδρούπολης ξεκίνησε την παρακολούθηση του φαρμακείου πιθανώς μετά από καταγγελίες. Έπειτα, διαπιστώθηκε ότι ο φαρμακοποιός «περνούσε» στο σύστημα τα αποτελέσματα των τεστ ως αρνητικά, ενώ οι υπάλληλοι που αναφέρονταν δεν είχαν υποβληθεί σε αυτά.

Η διαδικασία γινόταν προφανώς κατόπιν συνεννόησης μαζί τους, ώστε να τα επιδεικνύουν στον χώρο εργασίας τους επειδή δεν είχαν εμβολιαστεί ή δεν είχαν νοσήσει ώστε να έχουν τέτοιο πιστοποιητικό να τους καλύπτει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα πιστοποιητικά αυτά αφορούσαν και δημοσίους υπαλλήλους που ανήκουν σε ειδικές υπηρεσίες, όπως η αατυνομία και ο στρατός. Παράλληλα, εξετάζεται αν υπάρχουν και περιπτώσεις που δηλώθηκαν ψευδώς θετικά rapid test, προκειμένου στη συνέχεια να εκδοθεί πιστοποιητικό νόσησης και να αποκτηθεί ελεύθερη πρόσβαση σε χώρους που κανονικά επιτρέπεται μόνο σε εμβολιασμένους και νοσήσαντες του τελευταίου εξαμήνου.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνελήφθη 38χρονος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Ομάδα Σύμπραξης Εκδίκησης»

Ελλάδα / Συνελήφθη 38χρονος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Ομάδα Σύμπραξης Εκδίκησης»

Ανάμεσα στις τρομοκρατικές ενέργειες που τους αποδίδονται είναι και η αποστολή του παγιδευμένου με εκρηκτικά φακέλου στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης τον Φεβρουάριο
NEWSROOM
Μενδώνη για Νίσυρο: Ο αρχαιοφύλακας τέθηκε σε αναστολή καθηκόντων από την πρώτη καταγγελία

Ελλάδα / Μενδώνη για Νίσυρο: Ο αρχαιοφύλακας τέθηκε σε αναστολή καθηκόντων από την πρώτη καταγγελία

«Διαβάζω ότι υπήρχαν καταγγελίες, ότι δεν τις έλαβε κανείς υπόψη και λοιπά. Αυτοί οι οποίοι τα γράφουν θα βρεθούν στα ποινικά και στα αστικά δικαστήρια από μένα», ξεκαθαρίζει η υπουργός
NEWSROOM