Δωρεάν rapid τεστ για όλους κάθε εβδομάδα στα φαρμακεία

Δωρεάν rapid τεστ για όλους κάθε εβδομάδα στα φαρμακεία Facebook Twitter
Unsplash
0

Τη δωρεάν παροχή ατομικών rapid test για όλο τον πληθυσμό της Ελλάδας, ανακοίνωσε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για τον κορωνοϊό. 

 

Από το τέλος Μαρτίου και τις αρχές Απριλίου, κάθε πολίτης θα μπορεί να προμηθεύεται από φαρμακείο ένα δωρεάν τεστ την εβδομάδα παρέχοντας τον ΑΜΚΑ του. Πρόκειται για self test, δηλαδή τεστ τα οποία θα κάνει ο καθένας μόνος του, και είναι ένα καινούργιο προϊόν. 

 

Στόχος είναι από τα περίπου 300.000 τεστ την εβδομάδα που γίνονται αυτή την περίοδο, ο αριθμός τους να αυξηθεί ακόμα στα 10 εκατομμύρια ανά εβδομάδα. 

 

«Με αυτό τον τρόπο τον Απρίλιο θα προχωρήσουμε σε ανοίγματα περισσότερων δραστηριοτήτων», συμπλήρωσε ο κ. Σκέρτσος.

 

Το μεσημέρι, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, είχε γνωστοποιήσει πως θα γίνονται υποχρεωτικά, δύο φορές την εβδομάδα, σε όλο το προσωπικό του ΕΣΥ που δεν έχει εμβολιαστεί.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική απόφαση, η διεξαγωγή rapid test δύο φορές την εβδομάδα σε όλο το προσωπικό - ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό, λοιπό - των Μονάδων Υγείας του Ε.Σ.Υ., που δεν έχει εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού καθίσταται υποχρεωτική. 

Η ανακοίνωση της απόφασης έρχεται μετά τις περιπτώσεις γιατρών και νοσηλευτών, που δεν έχουν εμβολιαστεί αλλά έρχονται καθημερινά σε επαφή με ασθενείς.

 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ