Δολοφονία Γρηγορόπουλου: Τα καλέσματα για συγκεντρώσεις και πορείες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Δολοφονία Γρηγορόπουλου: Τα καλέσματα για συγκεντρώσεις και πορείες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi.
0

Ήταν 6 Δεκεμβρίου του 2008 όταν ο ειδικός φρουρός της αστυνομίας, Επαμεινώνδας Κορκονέας πυροβόλησε και σκότωσε τον μόλις 15 ετών Αλέξη Γρηγορόπουλο στα Εξάρχεια. Συγκεντρώσεις και πορείες μνήμης πραγματοποιούνται σήμερα σε όλη τη χώρα.

Σύμφωνα με ανακοινώσεις, σήμερα στην Αθήνα στις 12 το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί μαθητική και φοιτητική πορεία με σημείο έναρξης τα Προπύλαια του πανεπιστημίου Αθηνών στο κέντρο. Σημειώνεται ότι ο σταθμός του μετρό «Πανεπιστήμιο», με εντολή της αστυνομίας, είναι κλειστός από τις 09:00 το πρωί. 

Στις 16:00 υπάρχει κάλεσμα σε συγκέντρωση στη γειτονιά των Εξαρχείων και συγκεκριμένα στις οδούς Βαλτετσίου και Μπενάκη. 

Στις 18:00 πλήθος συλλογικοτήτων καλούν σε πορεία που θα ξεκινήσει επίσης από τα Προπύλαια. Πιο αργά το βράδυ και συγκεκριμένα στις 21:00 υπάρχει κάλεσμα για συγκέντρωση στο μνημείο της δολοφονίας του 15χρονου Αλέξη στα Εξάρχεια.

Όσον αφορά τη Θεσσαλονίκη, στις 12:00 θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση και πορεία μαθητών και φοιτητών με σημείο έναρξης την Καμάρα. Στις 18:00 υπάρχει επίσης κάλεσμα από συλλογικότητας για συγκέντρωση στην Καμάρα. 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ