Δημοσκόπηση Pulse: 7 στους 10 πολίτες ανησυχούν για την πανδημία

Δημοσκόπηση Pulse: 7 στους 10 πολίτες ανησυχούν για την πανδημία Facebook Twitter
Δημοσκόπηση Pulse: 7 στους 10 πολίτες ανησυχούν για την πανδημία (Eurokinissi)
0

Επτά στους 10 πολίτες ανησυχούν για την πανδημία του κορωνοϊού σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Pulse, που διενεργήθηκε για λογαριασμό του ΣΚΑΪ.

Συγκεκριμένα, το ποσοστό 70% όσων ανησυχούν για το δεύτερο κύμα της επιδημίας είναι το δεύτερο υψηλότερο μετά το 78%που είχε καταγραφεί τον Απρίλιο στην έξαρση του πρώτου κύματος.

Παράλληλα, περισσότεροι από οχτώ στους 10 ηλικιωμένους δηλώνουν αρκετά έως πολύ ανήσυχοι.

Στην ερώτηση πόσο ανησυχεί η πανδημία του νέου κορωνοϊού στη χώρα, ποσοστό της τάξης του 70% συνολικά των ερωτηθέντων απαντά πολύ (42%) ή αρκετά (28%) έναντι 66% συνολικά στην προηγούμενη σφυγμομέτρηση του Σεπτεμβρίου.

Ποσοστό 14% απαντά μέτρια έναντι του 17% της προηγούμενης δημοσκόπησης. Το 9% συνολικά απαντά λίγο (4% - σταθερό), ή ελάχιστα ή καθόλου (5% έναντι 7%) και το 7% δεν ξέρω/δεν απαντώ (έναντι 6%).

Δημοσκόπηση Pulse: 7 στους 10 πολίτες ανησυχούν για την πανδημία Facebook Twitter
Στην ερώτηση πόσο ανησυχεί η πανδημία του νέου κορωνοϊού στη χώρα, ποσοστό της τάξης του 70% συνολικά των ερωτηθέντων απαντά πολύ (42%)

Για τα μέτρα αντιμετώπισης της διασποράς του κορωνοϊού, ποσοστό της τάξης του 21% των ερωτηθέντων όλων των ηλικιών, θεωρεί ότι είναι αυστηρότερα απ' ό,τι θα έπρεπε. Το 36% εκτιμά πως είναι λογικά/ό,τι πρέπει και το 32% θεωρεί ότι τα μέτρα θα έπρεπε να είναι αυστηρότερα. Ποσοστό 11% των ερωτηθέντων απαντά δεν ξέρω/δεν απαντώ.

Δημοσκόπηση Pulse: 7 στους 10 πολίτες ανησυχούν για την πανδημία Facebook Twitter
Για τα μέτρα αντιμετώπισης της διασποράς του κορωνοϊού, ποσοστό της τάξης του 21% των ερωτηθέντων όλων των ηλικιών, θεωρεί ότι είναι αυστηρότερα απ' ό,τι θα έπρεπε.

Σε ηλικιακό επίπεδο, το 60% των ερωτηθέντων 17-29 ετών δηλώνει αρκετά έως πολύ ανήσυχο από την πανδημία, το 12% μέτρια, το 14% λίγο ελάχιστα έως καθόλου, ενώ το 14% δεν ξέρει/δεν απαντά.

Στις ηλικίες, 30 με 44 ετών, το 59% των ερωτηθέντων αντίστοιχα, απαντά αρκετά έως πολύ ανήσυχο, το 20% μέτρια, το 12% λίγο ελάχιστα έως καθόλου, ενώ το 9% δηλώνει δεν ξέρω/δεν απαντώ.

Τα άτομα ηλικίας από 45 έως 59, δηλώνουν σε ποσοστό 76% αρκετά έως πολύ ανήσυχο, στο 13% μέτρια, στο 8% λίγο ελάχιστα έως καθόλου, ενώ το 3% δηλώνει δεν ξέρω/δεν απαντώ.

Ωστόσο, η ηλιακή ομάδα των 60 και άνω δηλώνει σε ποσοστό 83% ότι είναι αρκετά έως πολύ ανήσυχη. Ποσοστό μόλις 9% μέτρια ανήσυχοι, το 4% λίγο ελάχιστα έως καθόλου, ενώ το 4% δηλώνει δεν ξέρω/δεν απαντώ.

Δημοσκόπηση Pulse: 7 στους 10 πολίτες ανησυχούν για την πανδημία Facebook Twitter
Η ηλιακή κατανομή

Δείτε αναλυτικά τη δημοσκόπηση ΕΔΩ.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κιλκίς: Απόπειρα ληστείας ή ασέλγεια - Οι εκδοχές των δύο πλευρών για το έγκλημα

Ελλάδα / Κιλκίς: Απόπειρα ληστείας ή ασέλγεια - Οι εκδοχές των δύο πλευρών για το έγκλημα

Ο κτηνοτρόφος υποστήριξε πως το θύμα πήγε να τον κλέψει - "Μαζί με άλλα τρία άτομα πήγαν να τον εκδικηθούν, γιατί είχε ασελγήσει σε βάρος μια ανήλικης κοπέλας" αναφέρει η δικηγόρος της οικογένειας του 45χρονου
NEWSROOM
Πέθανε ο Γιώργος Λαμπράκης ανήμερα της δολοφονικής επίθεσης στον πατέρα του

Ελλάδα / Πέθανε ο Γιώργος Λαμπράκης ανήμερα της δολοφονικής επίθεσης στον πατέρα του, Γρηγόρη

Ο πατέρας του, Γρηγόρης Λαμπράκης, δέχθηκε δολοφονική επίθεση στις 22 Μαΐου 1963 στη Θεσσαλονίκη με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά και να αφήσει την τελευταία του πνοή στις 27 Μαΐου.
NEWSROOM
Καταδικάστηκε σε φυλάκιση γιατί βιντεοσκοπούσε την δίκη Κασιδιάρη

Ελλάδα / Σε ισχύ ο νέος ποινικός κώδικας: Θα εκτίσει τρεις μήνες φυλακή 57χρονος που βιντεοσκοπούσε τη δίκη Κασιδιάρη

Τιμωρήθηκε με 24 μήνες φυλάκιση - Η έφεση δεν έχει ανασταλτικό χαρακτήρα - Αντί για τρεις μήνες φυλακή μπορεί να επιλέξει κοινωνική υπηρεσία - Του επιβλήθηκε και πρόστιμο 20.000 ευρώ
NEWSROOM
Αντικατάσταση της Ελένης Βιτάλη με την Πίτσα Παπαδοπούλου στη συναυλία στο Ισραήλ - «Δεν ξέρω αν κάνω καλά ή κακά»

Ελλάδα / «Δεν ξέρω αν κάνω καλά ή κακά» είπε η Πίτσα Παπαδοπούλου που θα τραγουδήσει στο Ισραήλ στη θέση της Ελένης Βιτάλη

«Δεν μπορώ να μπω στο πολιτικό κομμάτι εγώ» είπε η τραγουδίστρια που θα εμφανιστεί στη συναυλία για τα 30 χρόνια του Shlomi Saranga και απέφυγε να υιοθετήσει τους ισχυρισμούς του Ισραηλινού καλλιτέχνη
NEWSROOM