Δήμητρα Σωτηριάδου: Η δημοσιογράφος που εγκατέλειψε την Αθήνα για να ζήσει στο βουνό

Δήμητρα Σωτηριάδου: Η δημοσιογράφος που εγκατέλειψε την Αθήνα για να ζήσει στο βουνό Facebook Twitter
AlphaTv
0

Η Δήμητρα Σωτηριάδου, πρώην δημοσιογράφος στο Mega, όταν συνταξιοδοτήθηκε αποφάσισε να αλλάξει τη ζωή της.

Το 2018 εγκατέλειψε τη ζωή στην πόλη και αποφάσισε να μείνει στο βουνό. Σε ένα κοντέινερ, που μετέτρεψε σε σπίτι, χωρίς ρεύμα αλλά με φωτοβολταϊκά.

Τρώει ό,τι καλλιεργεί και έχει ξεχάσει τα τρία κινητά που κάποτε χτυπούσαν ασταμάτητα, λόγω της δουλειάς της.

Αφηγήθηκε την ιστορία της στον Alpha λέγοντας «Εάν κάναμε λήψη βράδυ, θα έβλεπες μόνο αστέρια. Τίποτε άλλο. Και δεν θέλω ούτε φώτα, γι' αυτό και δεν έχω ούτε ΔΕΗ, έχω φωτοβολταϊκά.

»Δεν θέλω να παρεμβαίνω στο φυσικό περιβάλλον. Θα σου πω όμως κάτι, γιατί το ερώτημα όλων είναι πώς είναι δυνατόν μια δημοσιογράφος που ήταν μια ζωή εργασιομανής -από το 1984 μέχρι το 2011- να θέλει ξαφνικά να μείνει μόνη της στον ελαιώνα;»,

Όπως είπε αφορμή για την απόφασή της στάθηκε ένα ταξίδι που είχε κάνει στον τόπου καταγωγής της μητέρας της, τον Ασώματο Ρεθύμνου με μια φίλη της το 2004. 

«Μπάρμπα, εγώ εδώ κάτι θα κάνω κάποια στιγμή» είχε πει τότε σε έναν θείο της που είχε συναντήσει.

Και το έκανε. Τώρα πλένει τα ρούχα της σε μία γούρνα, που έχει φτιάξει, μαγειρεύει στον ξυλόφουρνο και απολαμβάνει την ζωή στην ύπαιθρο.

«Μακάρι να με μιμηθούν κι άλλοι, αλλά θέλει τόλμη. Θεωρώ ότι η επαρχία, η περιφέρεια είναι το διαμάντι της Ελλάδας», κατέληξε η Δήμητρα Σωτηριάδου.

«Σαν "εργατάκι" της είδησης έμαθα να έχω υπομονή και επιμονή. Θα έλεγα αυτή είναι η μεγαλύτερη προίκα μου. Δεν πανικοβάλλομαι σε δύσκολες καταστάσεις, σε καταστάσεις όπως υγείας, που πρέπει να πάρεις δύσκολες αποφάσεις, όταν αλλάζει η καθημερινότητα της ζωής σου. Φυσικά, η έλλειψη πανικού με βοηθάει και στη νέα μου κατάσταση που φτιάχνω στην Κρήτη» είχε αναφέρει σε παλιότερη συνέντευξή της στο CretaLive.


»Πολλοί φίλοι θεωρούσαν πως δεν θα άντεχα πέρα από δύο εβδομάδες μόνη, στον ελαιώνα του χωριού, χωρίς ρεύμα και τα απαραίτητα της Αθήνας, όπως τηλεόραση, πλυντήριο κ.λπ. Φυσικά τους διέψευσα. Η φύση σε καθοδηγεί» είπε.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας προς Δήμα: «Εντελώς αποπροσανατολιστική η αναφορά στον μισθό μας»

Ελλάδα / Ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας προς Δήμα: «Εντελώς αποπροσανατολιστική η αναφορά στον μισθό μας»

Σχετικά με τις απολαβές των 120.000 ευρώ ετησίως τονίζουν ότι οι «καθαρές απολαβές μας, φορολογούνται και δεν επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό, ενώ καταβάλλονται από τους χρήστες του εναερίου χώρου και μάλιστα το 90% προέρχεται από ξένες αεροπορικές εταιρείες»
LIFO NEWSROOM
Καιρός: Σε εξέλιξη τα φαινόμενα στη Δυτική Ελλάδα - Πού αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες

Ελλάδα / Καιρός: Σε εξέλιξη τα φαινόμενα στη Δυτική Ελλάδα - Πού αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες

Τα φαινόμενα μέχρι και το βράδυ θα είναι κατά τόπους ισχυρά - Στις υπόλοπες περιοχές νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες, με τοπικές βροχές κυρίως στα ηπειρωτικά
LIFO NEWSROOM
Ο Δημήτρης Οικονομόπουλος έλαβε εξιτήριο από το «Λαϊκό» - Σταματά την απεργία πείνας

Ελλάδα / Ο Δημήτρης Οικονομόπουλος έλαβε εξιτήριο από το «Λαϊκό» - Σταματά την απεργία πείνας

Ο Δημήτρης Οικονομόπουλος συμμετείχε στην κινητοποίηση χωρίς να έχει συγγενική σχέση με τα θύματα, θέλοντας, όπως είχε δηλώσει, να στηρίξει το αίτημα του Πάνου Ρούτσι για εκταφή της σορού του γιου του
LIFO NEWSROOM
Αυλώνας: Συνελήφθησαν οι ιδιοκτήτες βρεφονηπιακού σταθμού μετά από καταγγελίες ότι έλειπε τούφα από τα μαλλιά παιδιού

Ελλάδα / Αυλώνας: Συνελήφθησαν οι ιδιοκτήτες βρεφονηπιακού σταθμού μετά από καταγγελίες ότι έλειπε τούφα από τα μαλλιά παιδιού

Η μητέρα κατήγγειλε ότι, παραλαμβάνοντας το παιδί της το μεσημέρι της Πέμπτης 25 Σεπτεμβρίου, διαπίστωσε τραυματισμούς στο κεφάλι και στο χείλος του
LIFO NEWSROOM