Ο δικηγόρος του μηνυτή του Δημήτρη Λιγνάδη ανέφερε ότι μετά την κατάθεση της μήνυσης, αρκετοί τον προσέγγισαν για να αποκαλύψουν προσωπική τους μαρτυρία με τον ηθοποιό και σκηνοθέτη.

 

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο Ιωάννης Βλάχος έκανε λόγο για αρκετούς ανθρώπους που ήρθαν σε επαφή μαζί του, προκειμένου να αποκαλύψουν κάποια δική τους εμπειρία, από τότε που κατατέθηκε η μήνυση, η οποία κίνησε τις διαδικασίες για έκδοση εντάλματος σύλληψης σε βάρος του Δημήτρη Λιγνάδη.

 

Σε κάθε περίπτωση ο κ. Βλάχος τόνισε πως μέχρι στιγμής δεν έχουν καταλήξει ως προς το πόσοι από αυτούς είναι διατεθειμένοι να προσέλθουν στην Ανακρίτρια για κατάθεση.

 

«Το λέω εκ των προτέρων δεν υπάρχει μια κατάθεση που να αφορά ένα κεφαλαιώδες έγκλημα όπως ο βιασμός ο οποίος απασχολεί αυτή τη στιγμή τη Δικαιοσύνη, υπάρχουν διάφορες πράξεις γενετήσιας ή σεξουαλικής παρενόχλησης», τόνισε.

 

 

Πώς προσέγγιζε τα θύματα


Οι καταθέσεις αυτές, σύμφωνα με τον κ. Βλάχο, σκιαγραφούν τον τρόπο που προσέγγιζε και προήλκυε πάνω του ανήλικα άτομα, «καθοδηγώντας τα ψυχολογικά και κακοποιώντας τα σεξουαλικά.»

 

Ο δικηγόρος έκανε λόγο για έναν κύκλο νεαρών ατόμων με τα οποία σχετιζόταν περισσότερο ή λιγότερο ο κατηγορούμενος, τα οποία υπολογίζεται πως είχαν πάντα ηλικίες 14-16.

 

«Σύχναζαν στο σπίτι του, κάναν παρέα κατ' ιδίαν ή σε μεγαλύτερες ομάδες, υπάρχουν πολύ σοβαρά στοιχεία που καταδεικνύουν ότι ο κατηγορούμενος αφιέρωνε ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της προσωπικής του ζωής με το να ασχολείται με ανηλίκους», ανέφερε ο κ. Βλάχος, υπογραμμίζοντας πως η δράση του κατηγορουμένου- στρατηγική προσέγγισής του στα θύματά του διέφεραν κάθε φορά αναλόγως το άτομο αφού διέθετε βαθύτατες ικανότητες ψυχικής ανάλυσης έχοντας διαίσθηση των αναγκών του κάθε ανήλικου.

 

Επί παραδείγματι εάν επρόκειτο για άτομα ιδιαίτερα ευαίσθητα είτε επειδή περνούσαν μια ευαίσθητη ηλικία, επειδή περνούσαν προβλήματα στο οικογενειακό τους περιβάλλον, είτε επειδή είχαν αμφιβολίες ως προς την σεξουαλική τους ταυτότητα, έτσι όπως προκύπτει από τις περιγραφές υπήρχαν διάφορες μέθοδοι προσέγγισης με σταθερό όμως πάντα μοτίβο.

 

«Είτε στο δρόμο είτε στο περιβάλλον του θεάτρου», σημείωσε συγκεκριμένα ο κ. Βλάχος.

 

Σχολιάζοντας το γεγονός πως η υπεράσπιση του Δημήτρη Λιγνάδη, αμφισβητεί την αξιοπιστία των προσώπων που καταγγέλλουν εις βάρος του, ο κ. Βλάχος σημείωσε πως αυτή αποτελεί την κλασική μέθοδο υπεράσπισης τέτοιων εγκλημάτων.