Δίκη για το Μάτι: Ένταση με πυροσβέστες- Διέκοψε το δικαστήριο

Δίκη για το Μάτι: Ένταση με πυροσβέστες- Διέκοψε το δικαστήριο Facebook Twitter
0

Σε τεταμένο κλίμα συνεχίστηκε η δίκη για την φονική πυρκαγιά στο Μάτι, ενώ μετά την σημερινή δικάσιμο το δικαστήριο διέκοψε για την προσεχή Παρασκευή. 

Ο κ. Ταουξής, δικηγόρος των οικογενειών των θυμάτων, κατέθεσε αίτημα να προηγηθούν στις καταθέσεις οι πραγματογνώμονες και μετά να ακολουθήσουν οι μάρτυρες κατηγορίας. 

Συγκεκριμένα σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ,  με τις δηλώσεις παράστασης Πολιτικής Αγωγής (προς υποστήριξη της Κατηγορίας) των τελευταίων θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο, ολοκληρώθηκε σήμερα η διαδικασία καταγραφής όλων εκείνων, συγγενών νεκρών, εγκαυματιών και πυρόπληκτων. Στο δικαστήριο έχουν δηλωθεί περίπου 213 παραστάσεις θυμάτων της πυρκαγιάς.

Ένταση με πυροσβέστες 

Επικράτησε στιγμιαία ένταση κατά τη διάρκεια της ανάγνωσης των ονομάτων των μαρτύρων, καθώς θύματα, εγκαυματίες και συγγενείς θυμάτων, αντέδρασαν όταν είδαν στελέχη της Πυροσβεστικής που περιλαμβάνονται στον κατάλογο των μαρτύρων. Την οργή των θυμάτων προκάλεσε κυρίως η παρουσία χειριστών πυροσβεστικών ελικοπτέρων προς τους οποίους κάποιοι από το ακροατήριο φώναζαν: «Που ήσασταν εκείνη την ημέρα; Εμείς ένα ελικόπτερο είδαμε μόνο».

Η κατάσταση ομαλοποιήθηκε γρήγορα αφού αντέδρασε αμέσως η πρόεδρος του τριμελούς Πλημμελειοδικείου, ζητώντας όλοι να σεβαστούν τη διαδικασία. Απευθυνόμενη προς εκείνους που αποδοκίμασαν τους αξιωματικούς της Πυροσβεστικής είπε: «Εδώ δεν ήρθατε για να βγάλετε ούτε τον πόνο ούτε την αγανάκτηση σας. Εδώ ήρθατε για να έχετε μία δίκαιη δίκη. Την αγανάκτησή σας θα την αφήσετε έξω από την πόρτα γιατί έτσι γίνονται οι δίκες. Είναι σαν προσευχή».

Στο δικαστήριο, όπως προαναφέρθηκε, υποβλήθηκε αίτημα από συνήγορο που εκπροσωπεί θύματα, προκειμένου να καταθέσουν πρώτοι μάρτυρες οι πραγματογνώμονες του Πυροσβεστικού Σώματος, οι οποίοι διορίστηκαν από τις εισαγγελικές Αρχές για την υπόθεση, οι οποίοι έχουν καταχωρηθεί στον κατάλογο μαρτύρων με σειρά στην 93η θέση και κάτω.

Το Δικαστήριο διέκοψε για την ερχόμενη Παρασκευή 18 Νοεμβρίου οπότε και η υπεράσπιση των 21 κατηγορουμένων αναμένεται ότι θα υποβάλει ενστάσεις για ζητήματα που αφορούν τη νομιμοποίηση της πολιτικής αγωγής.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ