Δίκη Άλκη Καμπανού: Σήμερα η απολογία των 12 κατηγορούμενων

Δίκη Άλκη Καμπανού: Σήμερα η απολογία 12 κατηγορούμενων Facebook Twitter
Φωτ.: Sooc
0

Στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης αναμένεται να ξεκινήσουν σήμερα οι απολογίες των 12 κατηγορούμενων για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού.

Πιο συγκεκριμένα, ύστερα από διακοπή δύο εβδομάδων λόγω Πάσχα, συνεχίζεται η δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού αλλά για τον τραυματισμό των δύο φίλων του, τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου 2022, στην περιοχή της Χαριλάου.

Είναι προγραμματισμένη η εξέταση ενός τεχνικού, με τον οποίο ολοκληρώνεται ο κατάλογος των μαρτύρων υπεράσπισης. Πρόκειται για μάρτυρα που καταθέτει για λογαριασμού του τελευταίου κατηγορούμενου.

Στη συνέχεια, θα ακολουθήσουν οι ίδιοι οι κατηγορούμενοι (ηλικίας 21 έως 26 ετών) και ήδη προσωρινά κρατούμενοι, που θα κληθούν ένας ένας να απολογηθούν. Η διαδικασία των απολογιών αναμένεται να συνεχιστεί και στις επόμενες συνεδριάσεις του δικαστηρίου, μέσα στην εβδομάδα.

Μέχρι στιγμής κανείς εκ των 12 κατηγορούμενων παραδέχθηκε ότι χτύπησε τον Άλκη, παρότι όλοι ομολόγησαν (στις αρχικές τους τοποθετήσεις κατά την έναρξη της δίκης, πριν από τρεις μήνες) ότι ήταν παρόντες στο αιματηρό επεισόδιο.

Πριν από τη διακοπή είχαν εξεταστεί ως μάρτυρες υπεράσπισης τρεις ιατροδικαστές. Πρόκειται για τους Κατερίνα Αποστολίδου, Γρηγόρη Λέων και Δημήτρη Γαλεντέρη, οι οποίοι αναφερόμενοι στα συμπεράσματά τους από την πραγματογνωμοσύνη που διενήργησαν, μελετώντας την ιατροδικαστική έκθεση και φωτογραφίες της δικογραφίας, υποστήριξαν ότι ο θάνατος του 19χρονου προήλθε από το χτύπημα στη μηριαία αρτηρία.

Μέσω των δικών τους συμπερασμάτων επιχείρησαν για λογαριασμό των εντολέων τους να αντικρούσουν τα ευρήματα της συναδέλφου τους Λήδας Κοβάτση, η οποία υπέγραψε την ιατροδικαστική έκθεση, κάνοντας λόγο για θάνατο που προήλθε από τη συρροή κακώσεων στα κάτω άκρα και το κεφάλι.

Αντιδρώντας στο περιεχόμενο των καταθέσεων των τριών ιατροδικαστών – τεχνικών συμβούλων, οι γονείς του Άλκη κατέθεσαν, διά του συνηγόρου τους, μήνυση εναντίον τους για ψευδή κατάθεση και απάτη ενώπιον δικαστηρίου.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ ΠΤΩΣΗ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Ελλάδα / Ηλιούπολη: Κλιμάκιο του υπουργείου Παιδείας με ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς στο σχολείο των δύο μαθητριών

Το υπουργείο τόνισε ότι προτεραιότητα είναι «η προστασία της ψυχικής υγείας των μαθητών/τριών, των οικογενειών τους και η στήριξη της εκπαιδευτικής κοινότητας»
THE LIFO TEAM
ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΠΤΩΣΗ

Ελλάδα / Ηλιούπολη: Νέες πληροφορίες για το σημείωμα του ενός από τα δύο κορίτσια που έπεσαν από την ταράτσα

Η αναφορά στις Πανελλήνιες και όσα έχουν γίνει μέχρι ώρας γνωστά για την υπόθεση - «Ήταν μόνη της», περιγράφουν συνομήλικα κορίτσια για τη μία από τις δύο 16χρονες
THE LIFO TEAM
Επεισόδια στο ΑΠΘ: Η ανακοίνωση των πρυτανικών αρχών - «Η σημερινή επίθεση προσβάλλει την ίδια μας την υπόσταση»

Ελλάδα / Επεισόδια στο ΑΠΘ: Η ανακοίνωση των πρυτανικών αρχών - «Η σημερινή επίθεση προσβάλλει την ίδια μας την υπόσταση»

Οι πρυτανικές αρχές ζήτησαν άμεσα την εφαρμογή του νόμου, μετά το επεισόδιο στην Πολυτεχνική Σχολή, στη Νομική Σχολή και στη Σχολή Οικονομικών Επιστημών
THE LIFO TEAM