Διευθυντής Κυκλοφορίας της Αττικής Οδού: Πιθανώς να έπρεπε να κλείσουμε πιο νωρίς- Γίνεται και με διαταγή της Τροχαίας

Διευθυντής Κυκλοφορίας της Αττικής Οδού: Πιθανώς να έπρεπε να κλείσουμε πιο νωρίς- Γίνεται και με διαταγή της Τροχαίας Facebook Twitter
0

Ενώ αναρίθμητοι οδηγοί κλείνουν ένα ολόκληρο 24ωρο εγκλωβισμένοι στην Αττική Οδό, ο διευθυντής κυκλοφορίας και συντήρησης της Α.Ο Φάνης Παπαδημητρίου ρίχνει εν μέρει τις ευθύνες στην τροχαίο για το γεγονός πως η οδική αρτηρία παρέμεινε ανοικτή. 

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, εκτίμησε ότι το πρωί παρέμεναν 1.200 οχήματα εγκλωβισμένα στην Αττική Οδό, 600 ανά κατεύθυνση, υποστηρίζοντας πως τα περισσότερα από αυτά τα αυτοκίνητα εγκαταλείφθηκαν από τους ιδιοκτήτες τους. Ωστόσο παραδέχτηκε πως τουλάχιστον 300 άνθρωποι παραμένουν στο χιόνι. 

«Ξεκινήσαμε πολύ άσχημα το πρωί, δυστυχώς μας έπιασε στη χειρότερη ώρα, με μεγάλη κίνηση (...) 70.000 αυτοκίνητα, 5.000 φορτηγά και 35 εκχιονιστικά δικά μας», δήλωσε ο κ. Παπαδημητρίου που, ερωτηθείς για ποιον λόγο δεν έκλεισε ο δρόμος εγκαίρως απάντησε: «Το πρωί η αττική λειτουργούσε κανονικά. Οχτώ η ώρα έπιασε η κίνηση και τα φαινόμενα. Όταν τον δρόμο νιώθεις ότι τον έχεις, δεν τον κλείνεις» σχολίασε χαρακτηριστικά.

Την ίδια ώρα εκατοντάδες πολίτες διαμαρτύρονται για το φιάσκο και καταγγέλλουν πως επί ώρες δεν υπήρξε καμία απολύτως ενέργεια από τους υπεύθυνους. 

«Ο δρόμος κλείνει και με διαταγή της Τροχαίας»

«Η εταιρεία δεν κλείνει το δρόμο μόνη της, χρειάζεται ένας συντονισμός με την Τροχαία, και με διαταγή της Τροχαίας κλείνει, όπως και με διαταγή της τροχαίας απαγορεύονται τα φορτηγά. Τα φορτηγά απαγορεύτηκαν στις 2 το μεσημέρι, αυτό μας έδωσε και μια ελπίδα ότι μπορεί να γίνει κάτι. Πιθανώς να έχετε δίκιο και να έπρεπε να έχουμε κλείσει πιο νωρίς. Έχουμε μάθει 20 χρόνια να παλεύουμε με αυτόν τον δρόμο»

Ερωτηθείς για τα εκχιονιστικά μηχανήματα, δήλωσε πως οι βραδινές επιχειρήσεις έγιναν «κόντρα» στα ρεύματα κυκλοφορίας ώστε οι οδηγοί να απεγκλωβιστούν αλλά ορισμένα από τα 35 εκχιονιστικά μηχανήματα της Αττικής οδού εγκλωβίστηκαν επίσης στο χιόνι. «Γίνονταν τιτάνιες προσπάθειες και «κόντρα» και ανάμεσα στα αυτοκίνητα και καταλαβαίνετε πως με την λεπίδα 4-5 μέτρα δεν είναι εύκολο να ελιχθείς», πρόσθεσε. 

Ερωτηθείς για τους εγκλωβισμένους οδηγούς, ο διευθυντής κυκλοφορίας της Αττικής Οδού ισχυρίστηκε ότι δόθηκαν κουβέρτες σε οδηγούς που προσεγγίστηκαν. 

«Κατά τη διάρκεια της ημέρας η προσπάθεια θα είναι διαρκής και εκτιμώ ότι μέχρι το μεσημέρι θα έχουμε σχεδόν ολοκληρώσει, αλλά δεν μπορώ να σας το εγγυηθώ αυτό αυτή τη στιγμή», πρόσθεσε. Σχετικά με τον συντονισμό με την Περιφέρεια και τα αρμόδια υπουργεία, δήλωσε ότι είχαν επικοινωνήσει με το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας. «Εισηγηθήκαμε από την αρχή ότι πρέπει να απαγορευτούν τα φορτηγά. Τα φορτηγά απαγορεύτηκαν στις 2 το μεσημέρι, όταν ήταν πολύ αργά.»

«Η Πολιτεία αποφάσισε την Κυριακή το βράδυ ότι τα φορτηγά θα τα αφήσει γιατί δεν ήθελε να κόψει την εφοδιαστική αλυσίδα ούτε στην Αττική Οδό, ούτε στην Αθηνών - Λαμίας και "βλέποντας και κάνοντας το πρωί"»

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ