Ξεκίνησε η σχολική χρονιά και στους Αρκιούς για τον μοναδικό μαθητή του σχολείου, χωρίς ωστόσο να πραγματοποιεί, όπως είθισται, ο αγιασμός. 

 

Η δασκάλα Μαρία Τσιαλέρα ανέφερε πως αγιασμός δεν έγινε στο νησί καθώς ο ιερέας που έρχεται εθελοντικά στους Λειψούς δεν κατάφερε να επισκεφτεί το νησί σήμερα επειδή είχε πολλή δουλειά. Όπως εξήγησε η ίδια, σήμερα έκαναν την προσευχή, ενώ στις 3 Σεπτεμβρίου έγινε και η πρώτη έπαρση σημαίας με τον Εθνικό Ύμνο.

 

Η δασκάλα και ο μικρός Χρήστος, μοναδικός μαθητής στους Αρκιούς, μίλησαν επίσης για το πόσο ιδιαίτερη και ξεχωριστή είναι η εμπειρία του σχολείου για αυτούς.

 

«Είναι μάθημα κανονικό χωρίς όμως άλλη αλληλεπίδραση από άλλους μαθητές ή ευγενή συναγωνισμό. Είναι μια μοναδική και ιδιαίτερη περίπτωση. Κάνουμε κανονικά το μάθημά μας, τα τραγούδια μας, τα διαλείμματά μας, τα παιχνίδια μας, απλώς δεν έχουμε άλλες παιδικές φωνές και παρέα», ανέφερε χαρακτηριστικά η Μαρία Τσιαλέρα, δηλώνοντας περήφανη για τον μοναδικό της μαθητή.

 

Από την πλευρά του ο Χρήστος, που φέτος θα πάει στην Ε' Δημοτικού και ζει στο νησί με τους γονείς και τα τέσσερα αδέρφια του, είπε πως τα αγαπημένα του μαθήματα είναι τα Μαθηματικά και η Μουσική. 

 

«Δυστυχώς δεν έχει παρέα, ωστόσο αυτό το αναπληρώνουμε με πολλά διαδικτυακά μαθήματα και με συνδέσεις με άλλα σχολεία. Οπότε ο Χρήστος έχει έχει παρέα και στη Σύρο και σε άλλα νησιά», ανέφερε η δασκάλα του μικρού Χρήστου, ενώ με την σειρά του ο ίδιος σημείωσε πως μόλις μεγαλώσει θέλει να γίνει δάσκαλος.

 

 

 

Με πληροφορίες από OPEN και ANT1