Ανάμεσα στις χειρότερες χώρες για να ζει κανείς την εποχή του κορωνοϊού κατατάσσει το Bloomberg την Ελλάδα.

 

Η χώρα μας βρίσκεται στην 50η θέση, ανάμεσα σε 53 χώρες, στο Covid Resilience Ranking που επικαιροποίησε το Bloomberg. Η Ελλάδα έχει υποχωρήσει κατά 19 θέσεις, σε σύγκριση με την κατάταξη της 24ης Νοεμβρίου.

 

Το «σκορ» της χώρας μας είναι 44.7 και μόνο το Περού, η Αργεντινή και το Μεξικό βρίσκονται χαμηλότερα, στη συγκεκριμένη κατάταξη.

 

Στην κορυφή παραμένει η Νέα Ζηλανδία, με «σκορ» 85.6 στην κατάταξη ανθεκτικότητας στον κορωνοϊό. Η Ταϊβάν ανέβηκε αυτό τον μήνα στη δεύτερη θέση (82.4) και ακολουθούν Αυστραλία (81), Νορβηγία (77) και Σιγκαπούρη (76.2), που συμπληρώνουν την πρώτη πεντάδα και- σύμφωνα με το Bloomberg- θεωρούνται οι καλύτερες χώρες για να ζει κανείς την εποχή του κορωνοϊού.

 


Για την κατάρτιση της λίστας, το Bloomberg βαθμολογεί τις χώρες για 10 βασικά στοιχεία. Αυτά περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τα μηνιαία κρούσματα κορωνοϊού ανά 100.000 κατοίκους, το ποσοστό θνησιμότητας του μήνα, τους θανάτους ανά 1 εκατομμύριο κατοίκους από την αρχή της πανδημίας, το ποσοστό θετικότητας των τεστ κορωνοϊού, την πρόσβαση στα εμβόλια, αλλά και το πόσο αυστηρό είναι το lockdown.

 

Bloomberg: Η Ελλάδα ανάμεσα στις χειρότερες χώρες για να ζει κανείς την εποχή του κορωνοϊού

Bloomberg: Η Ελλάδα ανάμεσα στις χειρότερες χώρες για να ζει κανείς την εποχή του κορωνοϊού