Βιασμός στη Θεσσαλονίκη: Αναβρασμός και στην Κύπρο - Βουλευτής λέει ότι μίλησε με τον ακτιβιστή που αποκάλυψε την υπόθεση

Βιασμός στη Θεσσαλονίκη: Κινητοποίηση και στην Κύπρο - Βουλευτής επικοινώνησε με τον ακτιβιστή Η.Γκιώνη Facebook Twitter
0

Πιθανό κύκλωμα μαστροπείας με διασυνδέσεις και στην Κύπρο ερευνάται από τις αρχές, στον απόηχο της καταγγελίας για βιασμό 24χρονης σε σουίτα στη Θεσσαλονίκη.

Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, Χρίστος Χριστοφίδης απευθύνθηκε στις αρχές του νησιού μετά από «συγκεκριμένες καταγγελίες στην Ελλάδα για εμπλοκή Κυπρίων».

«Έχουν γίνει κάποιες συγκεκριμένες καταγγελίες στην Ελλάδα για εμπλοκή Κυπρίων αλλά και της Κύπρου ως γεωγραφικού χώρου, στα πάρτι αυτά, τα οποία απ΄ ότι φαίνεται είχαν κατάληξη με εγκληματικές ενέργειες. Θέλω να ευχαριστήσω τον Γενικό Εισαγγελέα για την άμεση ανταπόκριση του. Όντως έχει επικοινωνήσει αμέσως μαζί μου και μαζί με τον Γενικό Εισαγγελέα έχουμε συζητήσει για το πώς θα προχωρήσει αυτή η υπόθεση» δήλωσε στο ethnos.gr ο βουλευτής.

Παράλληλα, όπως αναφέρει στη συνέχεια, ο ίδιος έχει «επικοινωνήσει μερικές φορές με τον κύριο Ηλία Γκιώνη», τον ακτιβιστή που έχει προβεί στις καταγγελίες και ο οποίος είναι ο άνθρωπος που ανέδειξε την υπόθεση της 24χρονης στη Θεσσαλονίκη.

«Μεταφέροντας στον κ. Γκιώνη και εισήγηση του Γενικού Εισαγγελέα, όπως καταθέσει γραπτώς τα όσα γνωρίζει στον αρχηγό της αστυνομίας για να διευκολύνει περαιτέρω τις έρευνες. Έχουμε συμφωνήσει ότι τα επόμενα 24ώρα αυτό θα γίνει. Θα καταθέσει με επιστολή του ο κ. Γκιώνης γραπτώς τα όσα γνωρίζει για την εμπλοκή Κυπρίων αλλά και της Κύπρου ως γεωγραφικού χώρου, σε αυτό το κύκλωμα», σημειώνει. 

«Κύριε Γενικέ, καλείστε όπως μεριμνήσετε να εξεταστούν αυτεπάγγελτα οι εν λόγω καταγγελίες σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες στην Ελλάδα. Να υπάρξει άμεση και σε βάθος διερεύνηση για την ύπαρξη ή όχι κυκλώματος βιασμών στην Κύπρο αποτελούμενο μάλιστα από επιφανείς παράγοντες» είχε αναφέρει ο βουλευτής στην επιστολή προς τον Γενικό Εισαγγελέα.

Νωρίτερα, ο δικηγόρος Νίκος Διαλυνάς μίλησε για επιβεβαίωση των πληροφοριών που έκαναν λόγο για διεθνές κύκλωμα με διασυνδέσεις και στην Κύπρο.

«Σας είχα πει ότι το κύκλωμα είναι διεθνές. Έχουν παρέμβει οι εισαγγελικές αρχές τις Κύπρου μετά από καταγγελία που έγινε από Αθήνα. Διεβιβάσθη στον βουλευτή Χριστοφίδη του ΑΚΕΛ και αυτός με τη σειρά του το διαβίβασε στον αρχηγό της Γενικής Αστυνομίας της Κύπρου. Υπήρξαν Κύπριοι, όπως είπε ο βουλευτής, στο εν λόγω πάρτι και, επίσης, υπήρχαν κοπέλες που ήρθαν από την Κύπρο. Αυτά δεν είναι τοπικής εμβέλειας φαινόμενα, είναι διεθνούς» σημείωσε εκτιμώντας ότι η υπόθεση παίρνει πλέον «άλλες διαστάσεις». Στο πλαίσιο αυτό, συμβούλεψε τις ελληνικές αρχές να επιταχύνουν τις έρευνες λέγοντας «βιαστείτε μη μας καπελώσουν από την Κύπρο και ξεφτιλιστούμε».

Από την πλευρά του, ο ακτιβιστής γνωστοποίησε μέσω Instagram πως δεν θα δώσει στοιχεία στις αρχές πριν επικοινωνήσει με τον δικό του δικηγόρο αλλά και με τον δικηγόρο της 24χρονης Γεωργίας. 

Βιασμός στη Θεσσαλονίκη: Κινητοποίηση και στην Κύπρο - Βουλευτής επικοινώνησε με τον ακτιβιστή Η.Γκιώνη Facebook Twitter

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετά την κακοκαιρία Daniel: Οι τιμές στο τελάρο, στο ράφι και τα ευτράπελα

Ρεπορτάζ / Ακριβή μου μπάμια: Ημερολόγιο τιμών -μετά την κακοκαιρία- σε ράφια και τελάρα της λαϊκής

Η LiFO για πάνω από 20 ημέρες -και μετά το σαρωτικό πέρασμα του Daniel και του Elias από τον θεσσαλικό κάμπο- προχώρησε σε μία εκτενή έρευνα - καταγραφή στα σκαμπανεβάσματα των τιμών σε βασικά κηπευτικά προϊόντα: η εκτόξευση και τα ευτράπελα.
ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗΣ