Αθώος κρίθηκε ένας 48χρονος επιχειρηματίας, που είχε καταδικαστεί σε ισόβια επειδή κατηγορήθηκε για διακίνηση ναρκωτικών και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση αλλά δικαιώθηκε 5 χρόνια μετά.

 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, ο 48χρονος σήμερα άνδρας από την πρώτη στιγμή υποστήριζε την αθωότητά του, με την δικαίωση να έρχεται τελικά 5 χρόνια μετά, οπότε και το δευτεροβάθμιο δικαστήριο τον έκρινε αθώο.

 

Επιστρέφοντας πριν από 5 χρόνια από επαγγελματικό ταξίδι στη Βαρκελώνη μπλέχτηκε σε ένα δικαστικό κυκεώνα και βρέθηκε κατηγορούμενος για διακίνηση ναρκωτικών μεγάλης αξίας και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, με τον ίδιο να υποστηρίζει ότι ήταν αθώος. 

 

Ωστόσο, τόσο στην ανάκριση, όσο και στο Πρωτοβάθμιο Δικαστήριο κρίθηκε ένοχος και καταδικάστηκε σε ισόβια και 6 ακόμα χρόνια αλλά τελικά αθωώθηκε ομόφωνα από το Δευτεροβάθμιο δικαστήριο.

 

«Η απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για την αθώωση του εντολέα μου δείχνει ότι όταν οι δικαστές έχουν θάρρος και γνώση και αγνοούν τα έωλα συμπεράσματα των προανακριτικών αρχών, τότε κερδισμένη είναι μόνο η δικαιοσύνη», τόνισε ο Σάκης Κεχαγιόγλου, δικηγόρος του 48χρονου, που ξέσπασε σε κλάματα στο άκουσμα της αθωωτικής απόφασης. 

 

Οι διωκτικές αρχές, για το βαρύτατο κατηγορητήριο σε βάρος του 48χρονου, έλαβαν υπόψιν τους την εργασία του και τα συχνά ταξίδια στο εξωτερικό αλλά και συγκεκριμένες φράσεις στις τηλεφωνικές του συνομιλίες, θεωρώντας ότι πρόκειται για κωδικοποιημένες εκφράσεις σχετικά με τα ναρκωτικά.

 

Έτσι κατέληξαν στο συμπέρασμα, ότι ο έμπορος πολύτιμων λίθων δεν είχε ταξιδέψει στη Βαρκελώνη για δουλειά, αλλά για να αγοράσει, να μεταφέρει και να εισάγει στην Ελλάδα μεγάλη ποσότητα υδροπονικής κάνναβης.

 

Η αθώωση κατηγορουμένου, μετά από καταδίκη σε ισόβια στον πρώτο βαθμό, θεωρείται πολύ σπάνια στα δικαστικά χρονικά.