Αρναούτογλου: Κακοκαιρία το Σαββατοκύριακο- Κολυδάς: 2 διαταραχές αυτή την εβδομάδα

Αρναούτογλου: Κακοκαιρία το Σαββατοκύριακο- Κολυδάς: 2 διαταραχές αυτή την εβδομάδα Facebook Twitter
Φωτ.: EUROKINISSI
0

Δύο διαταραχές θα επηρεάσουν τον καιρό αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με τον Θοδωρή Κολυδά, ενώ ο Σάκη Αρναούτογλου προειδοποιεί για κακοκαιρία το Σαββατοκύριακο. 

«Δύο διαταραχές θα επηρεάσουν τη χώρα μας αυτή την εβδομάδα. Η πρώτη την Τετάρτη και η δεύτερη το Σαββατοκύριακο», έγραψε ο Θοδωρής Κολυδάς σε ανάρτησή του, συμπληρώνοντας πως για την κακοκαιρία που θα έρθει από αύριο θα εκδοθεί προειδοποίηση τις επόμενες ώρες. 

Το πρώτο σύστημα θα επηρεάσει την Τετάρτη κυρίως τα δυτικά, το ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα, σημείωσε ο διευθυντής της ΕΜΥ. 

Αρναούτογλου: Κακοκαιρία με βροχές, χιόνια στα ορεινά και ισχυρούς ανέμους 

Από την πλευρά του, ο Σάκης Αρναούτογλου επισημαίνει πως με βάση τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία ενισχύεται το σενάριο για κακοκαιρία το Σαββατοκύριακο. 

Τα κύρια χαρακτηριστικά του κύματος κακοκαιρίας, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, θα είναι οι σφοδροί άνεμοι, οι ισχυρές βροχές και οι χιονοπτώσεις, κυρίως στα ορεινά. 

«Όσοι σχεδιάζετε ταξίδι και όχι μόνο το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στην Ελλάδα αλλά και στα υπολοιπα Βαλκάνια έχετε υπόψη σας σας παρακαλώ να παρακολουθείτε τις προβλεπόμενες καιρικές εξελίξεις μέσα από τα δελτία καιρού τα επόμενα 24ωρα, καθώς ενισχύεται και με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία το σενάριο πρόσκαιρης αλλά σοβαρής πανβαλκανικής-πανελλαδικής επιδείνωσης του καιρού από ένα πολύ γρήγορα κινούμενο αλλά ιδιαίτερα δραστήριο και βαθύ βαρομετρικό χαμηλό», έγραψε σε ανάρτηση ο Σάκης Αρναούτογλου. 

Αυτό το βαρομετρικό χαμηλό «θα μπορούσε να φέρει έστω και για κάποιες ώρες σφοδρούς ανέμους σε στεριά και θάλασσα, τοπικά δυνατές βροχές αλλά και χιονοπτώσεις κυρίως στα ορεινά», συμπληρώνει. Τέλος, σημειώνει πως «η ακριβής τροχιά» του βαρομετρικού χαμηλού «δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα εντελώς». 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέα Πέραμος: Στη ΓΑΔΑ ο πατέρας του 27χρονου - Αναμένεται να κληθεί ξανά για κατάθεση η σύντροφός του

Ελλάδα / Νέα Πέραμος: Στη ΓΑΔΑ ο πατέρας του 27χρονου - Αναμένεται να κληθεί ξανά για κατάθεση η σύντροφός του

Οι σχέσεις τους ήταν τεταμένες λόγω περιουσιακών διαφορών - Ο πατέρας του είχε αφήσει να εννοηθεί ότι ο γιος του ίσως συνδεόταν με τον εμπρησμό δύο αυτοκινήτων του
THE LIFO TEAM