Απολύεται ο καθηγητής ΕΠΑΛ της Αττικής, ο οποίος χτύπησε μαθήτρια μέσα σε τάξη

 

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, ζήτησε να κινηθεί αμέσως η σχετική νομική διαδικασία για το περιστατικό. Σε βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας, ο καθηγητής φαίνεται να δίνει αρχικά ένα χαστούκι στη μαθήτρια και στη συνέχεια την πετά στο πάτωμα.

 

Έτσι, συνήλθε το Περιφερειακό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, το οποίο εισηγήθηκε την καταγγελία της σύμβασης του εκπαιδευτικού για ανάρμοστη συμπεριφορά. Η εισήγηση έγινε δεκτή από το υπουργείο, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ και έτσι υπογράφεται η καταγγελία της σύμβασης και απολύεται ο εκπαιδευτικός. 

 

Κατά τη διάρκεια λεκτικής αντιπαράθεσης με τη μαθήτρια, ο καθηγητής τη χτύπησε στο πρόσωπο και στη συνέχεια την τράβηξε και την έριξε στο πάτωμα. Άλλος μαθητής παρενέβη και επιτέθηκε στον καθηγητή, ο οποίος σε βίντεο που κυκλοφόρησε φαίνεται να χτυπά ξανά τη μαθήτρια ενώ εκείνη ήταν στο πάτωμα. 

 

Στο σχολείο επικράτησε μεγάλος αναβρασμός έπειτα από το περιστατικό και οι άλλοι εκπαιδευτικοί προσπάθησαν να βάλουν τον συνάδελφό τους σε άλλη αίθουσα, για να τον γλιτώσουν από μαθητές, σύμφωνα με πληροφορίες. 

 

Στη συνέχεια, μαθητές εντόπισαν το αυτοκίνητο του καθηγητή και το αναποδογύρισαν, ενώ ο εκπαιδευτικός- που φυγαδεύτηκε- συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου και το πρωί οδηγήθηκε ενώπιον εισαγγελέα.