Ανατιμήσεις σε τρόφιμα μετά την κακοκαιρία στη Θεσσαλία - Παραδείγματα

Ανατιμήσεις Facebook Twitter
Φωτ.: Sooc
0

Για σοβαρές ανατιμήσεις σε βασικά καταναλωτικά αγαθά έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΙΝΚΑ Γιώργος Λεχουρίτης.

Ο πρόεδρος του ΙΝΚΑ μίλησε για τις ανατιμήσεις των προϊόντων στο OPEN και υποστήριξε πως όλα είναι δικαιολογίες. «Μόνο δύο λέξεις: Αισχροκέρδεια και κερδοσκοπία» είπε χαρακτηριστικά. 

Όπως αναφέρθηκε στην εκπομπή, η οποία συνέδεσε το θέμα και με την κακοκαιρία στη Θεσσαλία και τις επιπτώσεις αυτής, για παράδειγμα το λάδι από τα 9,80 έφτασε στα 13, 29 λεπτά το κιλό, δηλαδή 35% αύξηση.  

Αντίστοιχα παραδείγματα:

-Οι μπάμιες στα 7 ευρώ το κιλό

-Οι ντομάτες από 2,20 έως και 2,90

-Η φέτα από 12 στα 13,5 ευρώ το κιλό

Σημειώθηκε δε πως τα περισσότερα από τα προϊόντα που καταγράφονται ανατιμήσεις δεν παράγονται καν στη Θεσσαλία που επλήγη από την κακοκαιρία. 

Επίσης στην ίδια εκπομπή αναφέρθηκε πως μέσα σε 2 μήνες ανέβηκε 18 λεπτά η βενζίνη και 27 λεπτά το πετρέλαιο. 

Στο μεταξύ ανοιχτή παραμένει η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων του market pass. Ο νέος κύκλος για το market pass είναι ο τελευταίος και τα ποσά ανάλογα με τα μέλη της οικογένειας, κυμαίνονται από 22 έως 100 ευρώ το μήνα εφόσον η καταβολή του γίνει σε άυλη ψηφιακή κάρτα. 

Για τους δικαιούχους του market pass, που είχαν ήδη λάβει την οικονομική ενίσχυση τους προηγούμενους μήνες δεν απαιτείται εκ νέου υποβολή της αίτησης μπορούν όμως να υποβάλουν νέα αίτηση μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου εάν έχει μεταβληθεί ο αριθμός IBAN του τραπεζικού λογαριασμού τους.


 


 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σεισμός στην Καλαμάτα: Ίσως είναι το ρήγμα που έδωσε τα 6,5 Ρίχτερ το 1947, εκτιμά ο Παπαδόπουλος

Ελλάδα / Σεισμός στην Καλαμάτα: Ίσως είναι το ρήγμα που έδωσε τα 6,5 Ρίχτερ το 1947, εκτιμά ο Παπαδόπουλος

Ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος συνέδεσε τη σημερινή δόνηση με τον μεγάλο σεισμό των 6,5 Ρίχτερ που είχε σημειωθεί στην περιοχή το 1947, διευκρινίζοντας πως δεν σχετίζεται με το επίκεντρο του σεισμού της Καλαμάτας του 1986
LIFO NEWSROOM
Θεσσαλονίκη: Βαρύ κατηγορητήριο σε 37χρονο και 24χρονη για τον βιασμό της 10χρονης κόρης της

Ελλάδα / Θεσσαλονίκη: Βαρύ κατηγορητήριο σε 37χρονο και 24χρονη για τον βιασμό της 10χρονης κόρης της

Η 24χρονη μητέρα και ο 37χρονος σύντροφός της κατηγορούνται για βιασμό ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση, κατάχρηση ανηλίκου, γενετήσιες πράξεις σε βάρος ανήλικου και ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη
LIFO NEWSROOM
Φωτιά στον λόφο Κουλά στις Σέρρες – Μήνυμα 112 για ετοιμότητα στους κατοίκους

Ελλάδα / Φωτιά στον λόφο Κουλά στις Σέρρες – Μήνυμα 112 για ετοιμότητα στους κατοίκους

Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής για τη φωτιά σε δασική έκταση κοντά στην Ακρόπολη Σερρών – Μήνυμα από το 112 προειδοποιεί τους πολίτες να βρίσκονται σε αυξημένη επιφυλακή
LIFO NEWSROOM