Νέα αεροπορική οδηγία για τις πτήσεις από και προς την Αλβανία και τη Βόρεια Μακεδονία εξέδωσε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

 

Στο πλαίσιο των Νotams που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή, παρατάθηκε έως τα μεσάνυχτα της 15ης Αυγούστου η αναστολή πτήσεων από και προς την Αλβανία και τη Βόρεια Μακεδονία. Μία ημέρα αργότερα όμως η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας εξέδωσε νέα αεροπορική οδηγία για συγκεκριμένες χώρες, που αναφέρει ότι οι πτήσεις θα γίνονται μόνο στο «Ελ. Βενιζέλος».

 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη νέα Notam, από σήμερα, Σάββατο, έως τις 15/8/2020 και ώρα 23:59, όλες οι πτήσεις μεταξύ Ελλάδας και των δύο γειτονικών χωρών θα διεξάγονται μόνο στο ΔΑΑ «Ελευθέριος Βενιζέλος», αποκλείοντας τα δρομολόγια στα υπόλοιπα αεροδρόμια.

 

Αντίθετα, κανονικά ισχύει η αναστολή πτήσεων από και προς την Τουρκία έως τις 15 Αυγούστου, η παράταση απαγόρευσης εισόδου για μη Ευρωπαίους πολίτες έως τις 14 Αυγούστου και η είσοδος όσων ταξιδεύουν αεροπορικώς από Βουλγαρία, Ρουμανία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα μόνο με αρνητικό τεστ Covid-19 το οποίο θα έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν την άφιξή τους.