Αλλαγές σε αξιολόγηση και βιβλία προανήγγειλε ο Φίλης

Αλλαγές σε αξιολόγηση και βιβλία προανήγγειλε ο Φίλης Facebook Twitter
Nikos Libertas/SOOC
1

Αλλαγές σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες προανήγγειλε ο υπουργός Παιδείας, μιλώντας χθες στη Βουλή. Ο κ. Φίλης μίλησε για περιγραφική αξιολόγηση αντί βαθμολογικής κλίμακας στους μαθητές, αλλαγές στα σχολικά εγχειρίδια, μείωση της ύλης και ψηφιακό κρατικό πιστοποιητικό γλωσσομάθειας για έξι γλώσσες, ανάμεσά τους τα τουρκικά.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο αναμένονται οι εξής αλλαγές:

Στη βαθμολόγηση, με περιγραφική αξιολόγηση στοχεύει το υπουργείο να διαφοροποιήσει την κλίμακα βαθμολόγησης που ίσχυε μέχρι τώρα στα σχολεία. Στόχος, να επιτευχθεί ισορροπία μεταξύ του βαθμού και της περιγραφής των χαρακτηριστικών των μαθητών, ώστε να μην περιορίζεται η αξιολόγηση των παιδιών μόνο βαθμολογικά.

Η ύλη μειώνεται ενώ αναμένεται να αντικατασταθούν κάποια σχολικά εγχειρίδια αλλά και να περιοριστεί το πρόγραμμα των σχολείων

Θα υπάρξει ένταξη των μαθητών με μαθησιακές δυσκολίες και με ελαφριές μορφές αυτισμού στο Γενικό Σχολείο. Στόχος είναι η παρακολούθηση των μαθητών της ειδικής αγωγής με τη στήριξη του αρμόδιου δασκάλου εντός του Γενικού Σχολείου και διατήρηση του Ειδικού Σχολείου για τις βαριές επιπτώσεις

Θα καθιερωθεί  το πιστοποιητικό και με ψηφιακό τρόπο. Μέχρι στιγμής έχει προγραμματιστεί το πρόγραμμα για τέσσερις γλώσσες: αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά και ισπανικά, ενώ προετοιμάζεται και δύο άλλες γλώσσες, τα ιταλικά και τα τούρκικα.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ