Αγρίνιο: Οχιά δάγκωσε άνδρα -«Αγώνας δρόμου» ως την Πάτρα για το αντίδοτο

Οχιά Facebook Twitter
Φωτ: Chris Curry on Unsplash
0

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών διακομίστηκε άνδρας από το Αγρίνιο μετά από τσίμπημα οχιάς.

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα karvasaras, το περιστατικό σημειώθηκε, το περασμένο Σάββατο, σε χωριό κοντά στο Αγρίνιο, όταν το φίδι δάγκωσε τον άνδρα με αποτέλεσμα να διακομιστεί στο νοσοκομείο της πόλης για τις πρώτες βοήθειες.

Η κατάστασή του, σύμφωνα με τις πληροφορίες, επιδεινώθηκε και κρίθηκε αναγκαία η διακομιδή του στο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών στο Ρίο, καθώς έπρεπε να του χορηγηθεί αντιοφικός ορός. Μετά τη χορήγηση του ορού, ο άνδρας είναι καλύτερα στην υγεία του.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, από το 2017 στο νοσοκομείο του Αγρινίου δεν δύναται να χορηγηθεί αντιοφικός ορός, καθώς με απόφαση του υπουργείου Υγείας μόνο μόνο τα νοσηλευτικά ιδρύματα τριτοβάθμιας φροντίδας έχουν τη δυνατότητα να προμηθεύονται και να χορηγούν αντιοφικούς ορούς σε ασθενείς.

Αυτό γίνεται διότι πρόκειται για ένα ακριβό αντίδοτο με ημερομηνία λήξης, το οποίο προμηθεύονταν μέχρι τότε τα νοσοκομεία. Σε αρκετές περιπτώσεις, όμως, δεν χρησιμοποιούνταν, με αποτέλεσμα να λήγει και να πετάγεται στα σκουπίδια.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άρτα: «Η καρδιά του θα γίνει αετός και θα χτυπάει αλλού» - Συγκινούν οι γονείς του 12χρονου

Ελλάδα / Άρτα: «Η καρδιά του θα γίνει αετός και θα χτυπάει αλλού» - Συγκινούν οι γονείς του 12χρονου

Συγκίνηση προκαλεί η απόφαση των οικογενειών των δύο παιδιών να δωρίσουν τα όργανά τους – «Η καρδιά του θα χτυπάει κάπου αλλού και θα την ακούω», λέει ο πατέρας του 12χρονου
LIFO NEWSROOM
Συνελήφθη ο Ιωάννης Φωστιέρης, πρώην διοικητής του ΕΣΚΕ – Είχε καταδικαστεί σε 5 χρόνια για τη φωτιά στο Μάτι

Ελλάδα / Συνελήφθη ο Ιωάννης Φωστιέρης, πρώην διοικητής του ΕΣΚΕ – Είχε καταδικαστεί σε 5 χρόνια για τη φωτιά στο Μάτι

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο φυγόποινος πρώην επικεφαλής του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων – Καταζητούνταν μετά την καταδίκη του για την τραγωδία στο Μάτι
LIFO NEWSROOM