Άγιο Φως: Πώς θα γίνει η μεταφορά του φέτος στην Ελλάδα

άγιο φως Facebook Twitter
Eurokinissi/Αρχείο
0

Με εκπροσώπηση της ελληνικής κυβέρνησης, και συγκεκριμένα του υφυπουργού Εξωτερικών Κώστα Βλάση, θα έρθει φέτος το Άγιο Φως στην Ελλάδα.

Ο ίδιος μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ανέφερε ότι η μεταφορά του Αγίου Φωτός από τα Ιεροσόλυμα στην Ελλάδα θα γίνει με παραχώρηση αεροσκάφους, που θα μεταβεί στο Ισραήλ.

«Κάμφθηκαν οι αντιστάσεις του ισραηλινού κράτους και θα υπάρχει παρουσία» σημείωσε ο ίδιος, αναφέροντας μάλιστα ότι η συμφωνία με την ισραηλινή κυβέρνηση ήλθε μετά από επιθυμία και του ίδιου του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Θα επιστρέψουμε στην Αθήνα την ίδια ημέρα το απόγευμα και από εκεί και πέρα ενδεχομένως θα καταφέρουμε να μεταφερθεί σε κάποιες πόλεις» είπε ο υφυπουργός 

Σύμφωνα δε, με πληροφορίες της ΕΡΤ, το αεροσκάφος υπολογίζεται ότι θα προσγειωθεί στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, πριν τις 18:00 το Μεγάλο Σάββατο ενώ οι διαδικασίες μεταφοράς του θα ακολουθήσουν αυστηρό πλαίσιο, λόγω των μέτρων κατά της πανδημίας.

Υπενθυμίζεται ότι, φέτος το Πάσχα οι εκκλησίες είναι ανοιχτές για τους πιστούς αλλά με συγκεκριμένα μέτρα και self test. Υποχρεωτική είναι η χρήση διπλής μάσκας για τους πιστούς σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους ενώ οι ιερείς και προσωπικό των εκκλησιών υποβάλλονται υποχρεωτικά σε self test.

Στους εξωτερικούς χώρους των ναών η αναλογία αυτή διαμορφώνεται σε ένα άτομο ανά 10 τ.μ., με την τήρηση των κανόνων υγιεινής.

Σε ότι αφορά στην περιφορά του Επιταφίου θα γίνει μόνο στον προαύλιο χώρο των ναών, χωρίς να ακολουθεί πομπή πιστών, ενώ το προσκύνημα θα γίνει εκτός του ναού με την τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων.

Σε ό,τι αφορά στις ώρες των λειτουργιών διαμορφώνονται ως εξής:

Μεγάλη Πέμπτη (Ακολουθία του Μυστικού Δείπνου και των Παθών): 17:30

Μεγάλη Παρασκευή (Ακολουθία του Επιταφίου): 18:00

Μεγάλο Σάββατο (Ακολουθία της Αναστάσεως): 21:00

Κυριακή του Πάσχα (Μέγας Εσπερινός της Αγάπης): 18:30.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ