Καταστήματα: Εισήγηση των ειδικών για «κανονικό» άνοιγμα στις 18/1- Για δύο ώρες θα ισχύει το SMS

Καταστήματα: Εισήγηση των ειδικών για «κανονικό» άνοιγμα στις 18/1- Για δύο ώρες θα ισχύει το SMS Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Το γενικό άνοιγμα των καταστημάτων, με προϋποθέσεις, από τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου εισηγείται η επιτροπή των ειδικών, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ.

Η εισήγηση αυτή αφορά όλα τα καταστήματα και τα κομμωτήρια, σύμφωνα με την ΕΡΤ. Οι καταναλωτές θα μπορούν να πηγαίνουν στα καταστήματα στέλνοντας στο 13033 SMS με τον κωδικό 2. Το νέο μέτρο είναι πως αυτό το μήνυμα θα έχει ισχύ δύο ώρες.

Μέσα σε αυτό το διάστημα, ο πολίτης θα μπορεί να μπει σε όσα καταστήματα επιθυμεί- χωρίς ραντεβού- και να πραγματοποιήσει τις αγορές του. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, θα επιτρέπεται η μετάβαση από δήμο σε δήμο για αγορές.

Επίσης, αναμένεται ότι θα υπάρχει περιορισμός για το πόσα άτομα θα μπορούν να βρίσκονται σε ένα κατάστημα. Οι ανακοινώσεις για τα καταστήματα αναμένονται στις 18:00, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης για τον κορωνοϊό.

Εξαίρεση σε όλα αυτά θα αποτελέσει το λιανεμπόριο στις «κόκκινες» περιοχές. Στις περιπτώσεις των περιοχών που είναι επιδημιολογικά επιβαρυμένες και ισχύουν πιο αυστηρά μέτρα, τα καταστήματα θα λειτουργούν μόνο με τη μέθοδο του click away.

Οι ειδικοί έκαναν αυτή την εισήγηση με βάση την πτώση που έχει σημειωθεί τις τελευταίες δύο εβδομάδες σε κρίσιμους δείκτες της πανδημίας, όπως ο αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού αλλά και η αποκλιμάκωση του αριθμού των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ